Ένα ζωάκι που ήθελε 220 ευρώ για Μιλτεφοράν αλλά ο δήμος Καβάλας δεν έδωσε- Το ανέλαβαν εθελοντές αλλά ήταν αργά- Το σκυλάκι δεν τα κατάφερε

από Μυρτώ Τζώρτζου
Ήταν πριν από μερικές μέρες που τα Adespotoulia Xanthis μας πληροφόρησαν για ένα πολύ άσχημο περιστατικό στην Καβάλα. Ένα ακόμα πολύ άσχημο περιστατικό.
Το περιστατικό αυτό είχε να κάνει με ένα αδέσποτο σκυλάκο, τον Μέρλιν, που ήταν σε άθλια κατάσταση. Μεταξύ ζωής και θανάτου. Πιο κοντά στο θάνατο. Ο Δήμος Καβάλας δεν έκανε τίποτα. 22ο ευρώ η περίθαλψη για να πάρουν Μιλτεφοράν. Δεν τα έδωσε. Για να σωθεί το δύστυχο. Να προσπαθήσουν τουλάχιστον να σωθεί.
Η απάντησή του στους εθελοντές ήταν ότι δεν παρέχουν χρήματα Μιλτεφοράν. Μπράβο. Και ο νόμος τι λέει; Ποιος ακολουθεί τους νόμους σε αυτή τη χώρα, θα μου πείτε.
Τα Adespotoulia Xanthis αποφάσισαν να το υιοθετήσουν. Να το πάρουν από εκεί και να προσπαθήσουν μόνοι τους να το κάνουν καλά. Με εκκλήσεις για βοήθεια. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε. Ο Μέρλιν νοσηλεύτηκε. Έδωσε αγώνα ζωής. Αλλά ήταν πλέον αργά. Δεν τα κατάφερε. Ο οργανισμός του ήταν εξαντλημένος, η λεϊσμανίαση είχε προχωρήσει πολύ, με αποτέλεσμα να σταματήσουν να λειτουργούν τα όργανά του. Οι εθελοντές είναι πολύ στενοχωρημένοι, όπως όλοι άλλωστε που μάθαμε αυτό το θλιβερό συμβάν. Του ζητάνε συγνώμη που δεν πρόφτασαν.
Ξαναλέμε. Ο δήμος Καβάλας δεν έδωσε 220 ευρώ για να σωθεί μια ψυχούλα. Πόση αναλγησία. Τι λέει ο νέος νόμος; Μπαίνουμε στη σελίδα του δήμου Δήμος Καβάλας – Municipality of Kavala. Βλέπουμε στολισμό της πόλης, εκδηλώσεις, χαμόγελα. Ξόδεμα χρημάτων από τη μεριά του δήμου με άλλα λόγια. Βιτρίνα. Γιατί πίσω από τη βιτρίνα πεθαίνουν άδικα ψυχές. Τι ήταν για αυτούς ο Μέρλιν; Ένα τίποτα. Το ντροπή σας είναι το λιγότερο που μπορούμε να γράψουμε. Χριστούγεννα, χαρά, μέρες αγάπης, αγκαλιές, φιλιά, ευχές, οικογένεια… Πόση υποκρισία. 
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο