Λιτόχωρο: Γιαγιά σκυλίτσα μεταφέρθηκε σε άθλιο χώρο επειδή δεν την ήθελε μια ταβέρνα- Βρέθηκαν άνθρωποι και την υιοθέτησαν

από Μυρτώ Τζώρτζου
Μέσα στα τόσα δυσάρεστα νέα των ημερών που αφορούν ζώα, ευτυχώς μαθαίνουμε και κάποια ευχάριστα. Που δείχνουν τη δύναμη των εθελοντών. Των ανθρώπων που αγωνίζονται καθημερινά να βοηθήσουν και να σώσουν όσα περισσότερα ζώα μπορούν. Το έχουμε ξαναπεί. Αν δεν υπήρχαν οι εθελοντές κανένα ζώο δεν θα σωζόταν.
Το νέο αυτό μαθαίνουμε από την εθελόντρια Bessy Papadopoulou και έχει να κάνει με μια αδέσποτη γέρικη σκυλίτσα, από το Λιτόχωρο Πιερίας, η οποία στη δύση της ζωής της, και μετά από μια άσχημη περιπέτεια, βρήκε σπίτι. Τη γιαγιούλα αυτή την πήραν από το δρόμο και την έβαλαν στην κυριολεξία σε μια φυλακή. Σε ένα άθλιο σπιτάκι- κλουβί, μέσα στην παγωνιά. Να ζήσει εκεί όσα χρόνια της απομένουν. Ο λόγος; Επειδή ζητιάνευε λίγο φαγητό από μια ταβέρνα. Και τους ενοχλούσε αυτό. Και ζήτησαν να φύγει από εκεί.
Ο χώρος που την έβαλαν ήταν, όπως θα δείτε στις πιο κάτω φωτογραφίες, στην κυριολεξία, άθλιος. Ένα πλαστικό σπιτάκι, τελείως ακατάλληλο. Η εθελόντρια είχε αναφέρει τότε: “Τη γλυκιά αυτή γιαγιάκα την έκλεισαν φυλακή στη Δύση της ζωής της γιατί ζητιάνευε λίγο φαγητό από μια ταβέρνα και αυτό ενοχλούσε… Αυτές τις μέρες κρυώνει πολύ και φοβάται τα άλλα σκυλιά που είναι στα διπλανά χωρίσματα με αποτέλεσμα να τρέμει τόσο που χτυπάνε τα σαγόνια της. Της βάλαμε ένα παλτό αλλά αυτό τη βοηθάει ελάχιστα. Είναι ένα γλυκύτατο πλάσμα που βγαίνει από τη φωλίτσα της μόνο όταν μας δει, για να πάρει χάδια. Και μόλις φύγουμε, μέσα πάλι. Της υποσχέθηκα πως θα προσπαθήσω να της βρω οικογένεια για το υπόλοιπο της ζωής της. Της είπα, φτάνει η ταλαιπωρία στη ζωή σου! Είναι η Νέλη, περίπου 20 κιλά, η πιο γλυκιά γιαγιάκα”.
Και η πιο γλυκιά γιαγιάκα σώθηκε χάρη στην αγάπη των εθελοντών. Που κοινοποίησαν, ενημέρωσαν κόσμο, έκαναν εκκλήσεις. Ένα σπίτι άνοιξε και της έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσει. Όσο χρόνο της μένει. Με φροντίδα, αγάπη και ζεστασιά.
Μπράβο στους ανθρώπους που στην κυριολεξία την έσωσαν από τη φυλακή της. Το να σώσεις ένα γέρικο ζωάκι που κινδυνεύει είναι η υπέρτατη πράξη φιλοζωίας.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Amalia 23 Δεκεμβρίου, 2021 - 9:05 μμ

Καλησπέρα σας
Σας έχω στείλει ένα μειλ ενδιαφέροντος υιοθεσίας για το παραπάνω σκυλάκι στο Email που αναγράφεται myrto1@Hotmail.com
Αν σας ενδιαφέρει ενημερώστε με,
Ευχαριστώ πολύ
Αμαλια Θάνου

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο