Βρέθηκε στο δρόμο με τρύπα στον ουρανίσκο, στένωση λεκάνης και στραβά κολλημένο ποδαράκι- Υιοθετήθηκε και είναι όλο αγκαλιές

από Μυρτώ Τζώρτζου
Μέσα στα τόσα άσχημα που συμβαίνουν καθημερινά στα ζώα, υπάρχουν και τα όμορφα. Μπορεί δυστυχώς να είναι λιγότερα από τα άσχημα, όμως υπάρχουν. Και συνήθως τα προσπερνάμε προβάλλοντας περισσότερο τα άσχημα. Μια κακοποίηση, για παράδειγμα, “πουλάει” περισσότερο στα μίντια από ό,τι μια υιοθεσία. Και για αυτό σπάνια θα δείτε να μιλούν για ένα ευχάριστο συμβάν. Και σε κάνει να αναρωτιέσαι: Καλά τίποτα καλό δεν συμβαίνει;
Όχι, συμβαίνει. Και μάλιστα αρκετά. Και για αυτό θέλουμε να τα προβάλλουμε. Για να πάρουμε μια χαρά, μια ανακούφιση ότι δεν παλεύουμε άδικα για τα δικαιώματά τους. Ότι υπάρχει ελπίδα. Μικρή ίσως αλλά υπάρχει. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους εθελοντές. να βλέπουν ότι ο κόπος τους δεν πηγαίνει χαμένος.
Οι υιοθεσίες είναι από τα πράγματα που μας αρέσουν πολύ και μας δίνουν απεριόριστη χαρά. Είναι πολύ σημαντικό ένα ζωάκι να βρίσκει σπίτι. Να φεύγει από το δρόμο που δεν θα έχει καμιά ελπίδα και να πηγαίνει κάπου που θα είναι ασφαλές και ευτυχισμένο. Όταν μάλιστα αυτό το ζώο έχει βρεθεί σε πολύ άσχημη κατάσταση, άρρωστο ή κακοποιημένο ή χτυπημένο, το να το περιθάλψουν και να του βρουν σπίτι είναι κάτι μοναδικό.
Ένα τέτοιο ζώο, όπως μαθαίνουμε από το σωματείο SCARS – Second Chance Animal Rescue Society, Greece, είναι και όμορφος Βίτους. Ένας πολύ ταλαιπωρημένος γατούλης που βρέθηκε πριν από ένα χρόνο σε απίστευτα άσχημη κατάσταση. Βρεγμένος και ένα μάτσο κόκαλα, ούτε να νιαουρίσει δεν μπορούσε. Έκλαιγε για το σπασμένο ποδαράκι του που είχε κολλήσει στραβά. Είχε τρύπα στον ουρανίσκο που ό,τι έτρωγε κατέληγε να βγαίνει από τη μύτη. Και μεγάλη στένωση λεκάνης από ατύχημα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορεί με τίποτα να αφοδεύσει. Και ούτε το κλύσμα του έκανε τίποτα. Ήταν και θετικός σε FIP. Το ζωάκι βασανιζόταν. Ένα αδύνατο κορμάκι του δεν τον κράταγε πια. Φτερνιζόταν και πνιγόταν και δεν ήταν καν κρυωμένος.
Οι εθελοντές του σωματείου Scars αποφάσισαν να κάνουν τα πάντα για να του σώσουν τη ζωή. Ο γατούλης υποβλήθηκε σε 3 δύσκολα χειρουργεία μέσα σε 3 μήνες. Η ταλαιπωρία του τεράστια. Πολλές φορές έφτανε στο θάνατο και ερχόταν πάλι στη ζωή. Είχε θέληση να ζήσει. Πάλεψε πολύ και βγήκε νικητής. Δίπλα του πάντα οι εθελοντές.
Όλον αυτόν τον καιρό μια οικογένεια τον είχε αγαπήσει. Από την πρώτη στιγμή. Τον στήριξε και τον πίστεψε. Και μετά έγινε το καλύτερο. Τον υιοθέτησε, ξέροντας όλα του τα προβλήματα. Πρώτη εβδομάδα στο νέο του σπίτι, ο Βίτους πήγε εσπευσμένα στον κτηνίατρο γιατί ακόμα μια φορά δεν μπορούσε να αφοδεύσει. Και οι γονείς του έκαναν τα πάντα για να βρούνε λύσεις! Και βρίσκουν!
Ο Βίτους είναι επιτέλους ευτυχισμένος. Δεν πονάει, δεν κλαίει και δε σταματάει να αγκαλιάζει τη μαμά του! Είναι ένα υπέροχο πλάσμα που χάρη σε κάποιους ανθρώπους του δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσει.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο