Σέρρες: Πέταξαν ένα νεογέννητο κατσικάκι με τον ομφάλιο λώρο σε φρεάτιο και ένα άλλο σε χωράφι αναίσθητο- Μακάρι να τα καταφέρουν

από Μυρτώ Τζώρτζου
Ένα πολύ άσχημο περιστατικό εις βάρος ζώων μαθαίνουμε από τους εθελοντές του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών ΦΟΣ Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ. Η αλήθεια είναι ότι στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών έχουμε πολλά περιστατικά εγκατάλειψης και κακοποίησης ζώων. Πρώτα από όλα τα κυνηγόσκυλα. Υπάρχουν πολλοί κυνηγοί σε αυτό το μέρος και τα βάσανα αυτών των υπέροχων στην κυριολεξία σκύλων δεν έχουν τέλος.
Αυτή τη φορά όμως το περιστατικό δεν έχει να κάνει με κυνηγόσκυλο αλλά με δύο νεογέννητα κατσικάκια, τα οποία βρέθηκαν πεταμένα, το ένα σε φρεάτιο και το άλλο σε χωράφι. Το ένα μάλιστα ήταν με τον ομφάλιο λώρο που σημαίνει ότι ήταν γεννημένο πριν κάποιες ώρες. Το κατσικάκι που ήταν στο χωράφι, που μάλλον γεννήθηκε με το άλλο μαζί, δεν είχε, όπως αναφέρουν οι άνθρωποι του ΦΟΣ, τις αισθήσεις του.
Τα άτυχα ζώα εντόπισε ο σκύλος ενός εθελοντή, του Κώστα στη βόλτα τους. Εθελοντές του ΦΟΣ και μέλη της οργάνωσης Vet in Action πήγαν στο σημείο και τα πήραν για να πάνε στο γιατρό. Το ένα από τα δύο είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
Είναι πραγματικά πολύ λυπηρό να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι που κάνουν αυτές τις άθλιες πράξεις. Και δυστυχώς είναι πολλοί.  Ζουν δίπλα μας και δεν νιώθουν καμιά ενοχή για αυτές τους τις πράξεις. Για να μην πούμε ότι τις θεωρούν και απόλυτα φυσιολογικές.
Ευχόμαστε και τα δύο ζώα να τα καταφέρουν και να ζήσουν.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο