Επαρχία της Κίνας επιτρέπει μόνο δύο φορές βόλτα με το σκύλο – Την τρίτη το ζώο θα οδηγείται σε ευθανασία

από Μυρτώ Τζώρτζου
Δυστυχώς μια απαγόρευση έκανε τα πράγματα για τα σκυλάκια ακόμα πιο δύσκολα στην Κίνα. Δεν φτάνει η σφαγή τους για έδεσμα στα διάφορα φεστιβάλ, όπως αυτό της Γιoυλίν, αλλά έρχονται και απαγορεύσεις που ξεπερνούν τα όρια της λογικής και έχουν ξεσηκώσει τον κόσμο.
Ο λόγος για την πρόσφατη απαγόρευση που πρόκειται να επιβληθεί σε κομητεία της επαρχίας Γιουνάν και έχει να κάνει με τις βόλτες με το σκύλο. Αξιωματούχοι κάνουν λόγο για επιθέσεις οικόσιτων ζώων που έκαναν βόλτα χωρίς λουρί σε ανθρώπους στο δρόμο. Αυτό λοιπόν τους οδήγησε στο να αποφασίσουν να περιορίσουν τις πολλές βόλτες. Και βασικά δεν μιλάμε πολλές βόλτες. Αρκεί τρεις φορές για να σε πιάσουν, να σου πάρουν το σκύλο και να τον οδηγήσουν σε ευθανασία. Η βασική οδηγία, με άλλα λόγια, είναι να μη βγαίνουν βόλτα τα σκυλιά. Και οι κηδεμόνες των σκύλων να μπορούν να τα βγάλουν βόλτα μόνο …δύο φορές.
Όσο και αν φαίνεται αυτό απίστευτο, είναι πέρα για πέρα αληθινό. Η σχετική εγκύκλιος έχει ξεσηκώσει τους ανθρώπους που έχουν σκύλο καθώς θεωρεί την απαγόρευση αυτή αδιανόητη. Και εδώ που τα λέμε είναι.
Η αντίδραση του κόσμου μέσω social media έκανε τους αξιωματούχους στη χώρα να δηλώσουν πως θα επανεξετάσουν αυτό το μέτρο. Οι άνθρωποι που αντέδρασαν θεωρούν ότι το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να εκπαιδευτούν οι άνθρωποι ώστε να είναι υπεύθυνοι κηδεμόνες. Και σε κάποιες περιπτώσεις να εκπαιδεύονται και οι σκύλοι. Έτσι θα μπορεί κάποιος να έχει τη σωστή συμπεριφορά στο δρόμο και να μην αφήνει το σκύλο του ανεξέλεγκτο.
Όμως μέχρι να γίνει αυτό, η εγκύκλιος λέει: Στους κηδεμόνες των σκύλων, που την πρώτη φορά που θα παραβιάσουν το μέτρο, θα τους γίνεται προειδοποίηση. Τη δεύτερη φορά θα τιμωρούνται με χρηματικό πρόστιμο ενώ την τρίτη το κατοικίδιό τους θα κατάσχεται και θα οδηγείται σε ευθανασία.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο