Έζησε 16 χρόνια στο δρόμο και τώρα είναι στο καταφύγιο της Ν. Φιλαδέλφειας- Μην την αφήσουμε χειμώνα στο κλουβί

από Μυρτώ Τζώρτζου

Υπάρχουν ζωάκια που δεν είναι τυχερά στη ζωή τους. Που δεν ένιωσαν ποτέ τη ζεστασιά και τη θαλπωρή ενός σπιτιού. Δεν κάθισαν ποτέ σε έναν καναπέ, σε μια πολυθρόνα. Δεν τεντώθηκαν ποτέ σε ένα κρεβάτι. Δεν ζεστάθηκαν ποτέ σε δίπλα σε ένα καλοριφέρ, σε μια σόμπα, σε ένα τζάκι. Που έζησαν στο δρόμο σαν αδέσποτα. Που κανείς δεν τους έδωσε ένα χάδι.

Ένα τέτοιο ζώο είναι και η Πελαγία. Η Πελαγία είναι μια όμορφη και γλυκιά σκυλίτσα 16 ετών που έζησε όλη της τη ζωή αδέσποτη. Και τώρα είναι πλέον στο καταφύγιο της Νέας Φιλαδέλφειας. Δεν αντέχει άλλο στους δρόμους. Δεν έχει δύναμη να ζήσει εκεί έξω. Κινείται και κάθεται με δυσκολία καθώς υποφέρει από οστεόφυτα. Ανθρωποκεντρική όμως, λιχούδω και με όρεξη ακόμα για ζωή.

Η σκυλίτσα ήρθε στα χέρια των εθελοντών του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας Φιλοζωικός Σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας που τη φροντίζουν και την αγαπούν. Όμως θέλουν να της βρουν ένα σπίτι, μια φιλοξενία, μια υιοθεσία. Έστω και τώρα. Μετά από 16 χρόνια ζωής στο δρόμο. Και με ένα χειμώνα μπροστά. Είναι κρίμα να περάσει ίσως τον τελευταίο χειμώνα της σε ένα κλουβί καταφυγίου.

Όλοι θέλουν μια δεύτερη ευκαιρία. Έστω και αν δεν έχουν πολύ χρόνο ακόμα μπροστά τους. Μια δεύτερη ευκαιρία, έστω και για λίγο. Αυτό θέλει και η Πελαγία. Ένα ζεστό σπίτι και ένα μαλακό μέρος να κάτσει και να ξαπλώσει. Ένα κρεβάτι που δεν είχε ποτέ.

Είναι δύσκολο να βρεθεί κάποιος που να πάρει ένα γέρικο ζώο. Τα γέρικα υιοθετούνται σπάνια. Και καταλήγουν να πεθαίνουν στο κλουβί. Μην αφήσουμε να συμβεί κάτι τέτοιο στην Πελαγία. Ας της βρούμε ένα σπίτι.

Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε στο 6944949741
ΗΜ.ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 2004
ΑΡ. ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ: 977200005090997

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο