Με επιτυχία έγινε η γιορτή για τα ζώα που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής

από Μυρτώ Τζώρτζου

Την αγάπη τους για τα ζώα και τη φύση, όπως αναφέρει ο διαδικτυακός ιστότοπος του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, απέδειξαν οι Ηρακλειώτες δίνοντας το παρών στην φετινή γιορτή που ετοίμασε ο δήμος για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων στο πρώτο Πάρκο Σκύλων, το οποίο η δημοτική αρχή δημιούργησε για τους τετράποδους κατοίκους της πόλης και τους ιδιοκτήτες τους.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η γιορτή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για τα ζώα είχε διπλό σκοπό: αφενός να διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους με τη μουσική, το χορό, το παιχνίδι και τις δραστηριότητες, αφετέρου, και πλέον σημαντικό, να φέρει τους φιλόζωους σε επαφή με εκπαιδευτές, κτηνίατρους και λοιπούς ειδικούς για τα κατοικίδια προκειμένου να δώσουν συμβουλές και οδηγίες για την αρμονική συμβίωση στο σπίτι και τη βόλτα.

Συμβουλές όπως: πώς μπορεί να εκπαιδευτεί ένα κατοικίδιο και να υπακούει σε απλές εντολές που το κάνουν ιδανικό σύντροφο αλλά και σωστό φύλακα για την ασφάλεια του ιδιοκτήτη του, πώς μπορούμε να διακρίνουμε κοινές ασθένειες σε ένα ζώο, πώς μπορεί να μάθει να βγαίνει βόλτα χωρίς να ενοχλεί τους ανθρώπους ή τα αλλά ζώα και άλλα πολλά.

«Η αγάπη για τα ζώα μάς κάνει καλύτερους ανθρώπους. Η φροντίδα για τα ζώα φανερώνει τον Πολιτισμό μας. Στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής, μέσα από το ολοκληρωμένο πρόγραμμα προστασίας για τα αδέσποτα, αλλά και το πρώτο Πάρκο Σκύλων που ανοίξαμε στην πόλη μας, προσπαθούμε να υπηρετήσουμε αυτές τις αρχές. Και με χαρά βλέπουμε ότι οι Ηρακλειώτες ανταποκρίνονται στις προσπάθειές μας βοηθώντας και εκείνοι: είτε υιοθετώντας ένα ζωάκι – πολλά προερχόμενα από το πρόγραμμα υιοθεσίας αδέσποτων του Δήμου – είτε δείχνοντας το σεβασμό τους στη φύση, στο περιβάλλον της πόλης», ήταν το μήνυμα του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο