Εθελοντές κατάφεραν και έβγαλαν νεογέννητο γατάκι που βρισκόταν μέσα σε υπόνομο στη Νέα Σμύρνη

από Μυρτώ Τζώρτζου
Άλλη μια επιτυχημένη διάσωση είχαν οι εθελοντές της Alma Libre – Hellenic Animal Rescue, οι οποίοι κατάφεραν και έβγαλα νεογέννητο γατάκι μέσα από υπόνομο στη Νέα Σμύρνη.
Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, έλαβαν έκκληση από φιλόζωο κάτοικο της Νέας Σμύρνης για μαμά γάτα με το μωρό της που είχε γεννήσει μέσα σε φρεάτιο υπονόμου. Πήγαν άμεσα στο σημείο με έναν εθελοντή τους, ο οποίος ήταν κοντά στην περιοχή. Στη συνέχεια έφτασαν δυο ακόμα εθελοντές για βοήθεια.
Εκεί τους περίμενε η κ. Katerina Pantelidou, η οποία, όχι απλώς εντόπισε το μωράκι από τον ήχο του κλάματός του, αλλά επιπλέον, από τις 5 το απόγευμα που συνέβη αυτό πέρασε την ώρα της στο τηλέφωνο μεταξύ αρμοδίων και υπευθύνων από κάθε είδους φορέα και υπηρεσία. Και βρήκε παντού κλειστές πόρτες.
Όταν η ομάδα έφτασε στο σημείο, ο καιρός ήταν βροχερός. Οι συνθήκες ήταν δύσκολες καθώς η μαμά γάτα δεν ήταν εγκλωβισμένη αλλά μπορούσε να εξέλθει από τα περιθώρια στο τοίχωμα του ρείθρου. Είχε περιθώριο να εξέλθει. Έτσι τοποθετήθηκε παγίδα με δόλωμα υψηλής έλξης με την ελπίδα να πιανόταν με τη συγκεκριμένη μέθοδο.
Οι εθελοντές αναφέρουν: “Δυστυχώς αυτό δεν συνέβη σύντομα ενώ μετά από λίγο ξεκίνησε να βρέχει με αποτέλεσμα η μαμά γάτα να απομακρυνθεί από το σημείο μπαίνοντας στον κεντρικό αγωγό όπου και βρήκε καταφύγιο. Δεν πήρε όμως το μωρό της μαζί αφήνοντάς το εντός του φρεατίου όπου τη βρήκαμε αρχικά, το οποίο κι άρχισε να πλημμυρίζει. Κάτι έπρεπε να κάνουμε.
Υπό καταρρακτώδη βροχή πλέον, αναγκαστήκαμε να κάνουμε κάθετη μανούβρα με το όχημά μας κλείνοντας σχεδόν το δρόμο προκειμένου η πίσω του πόρτα να μείνει ανοιχτή πάνω από το φρεάτιο λειτουργώντας έτσι προστατευτικά και για το μωρό, να μη βρέχεται, αλλά και για εμάς που έπρεπε, υπό δυσμενείς συνθήκες, να σκάψουμε περιμετρικά της βαριάς μεταλλικής σχάρας που ήταν φρακαρισμένη. Μετά τις απαραίτητες εργασίες και με τη χρήση ισχυρών ιμάντων καταφέραμε να σηκώσουμε τη σχάρα ώστε να απομακρύνουμε το μωράκι.”
Το μικρούλι άμεσα τοποθετήθηκε στα ζεστά με ζεστά υποσέντονα, πετσετάκια καθώς και με μία θερμοφόρα συνεχίζοντας όμως να κλαίει ασταμάτητα.
Στη συνέχεια η βροχή σταμάτησε και οι εθελοντές μπόρεσαν με τη χρήση μακρόστενης ενδοσκοπικής κάμερας να εντοπίσουν και τη μαμά να κάθεται στο σωλήνα που οδηγούσε στον κεντρικό αγωγό του δικτύου. Στην προσπάθειά τους να την παγιδεύσουν, άνοιξαν και τη σχάρα πάνω από το σωλήνα αυτό όπου τοποθέτησαν παγίδα. Δυστυχώς η μαμά, εμφανώς στρεσαρισμένη, δεν μπήκε ποτέ, ούτε πλησίασε την παγίδα.
“Καθώς ο χρόνος πίεζε και η ώρα είχε αισίως πάει 1 μετά τα μεσάνυχτα και είχε ξεκινήσει να βρέχει ξανά, κρίθηκε σκόπιμο να γίνει έλεγχος και στον κεντρικό αγωγό του δικτύου, με την ελπίδα ότι ίσως θα μπορούσαμε να κατευθύνουμε τη γάτα πίσω στο φρεάτιο στην επιφάνεια, εφόσον βρισκόταν ακόμα στο σωλήνα που οδηγούσε στον κεντρικό αγωγό. Με κατάλληλα εργαλεία και πολύ κόπο, ανοίξαμε το καπάκι του κεντρικού αγωγού, όπου κατέβηκε εθελόντριά μας και με μεγάλη προσπάθεια, καθώς ο συγκεκριμένος αγωγός ήταν πολύ μικρής διαμέτρου, κατάφερε μπουσουλώντας μέσα στα νερά της βροχής να φτάσει μέχρι τον σωλήνα του φρεατίου μας. Δυστυχώς η μαμά είχε εξαφανιστεί. Έπειτα ελέγξαμε όλα τα φρεάτια επί της οδού χωρίς όμως καμία επιτυχία. Η μαμά δυστυχώς είχε γίνει άφαντη”, αναφέρει η ομάδα.
Στη συνέχεια το μωράκι, που ήταν 5 ώρες νηστικό, μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Και έπειτα θα πάει σε χώρο μόνιμης φιλοξενίας.
Εθελοντές της Alma Libre – Hellenic Animal Rescue που συμμετείχαν στη διάσωση: Elen Konte, Alexis Mantzoros και Χριστίνα Παπή.
Δείτε και αυτά:
Εθελοντές της Alma Libre έπιασαν γατάκι που περιφερόταν στη Νίκαια, άρρωστο και με φριχτούς πόνους (εικόνες) – Petpet.news
Μαρούσι: Οι εθελοντές της Alma Libre έβγαλαν γατάκι που ήταν μέρες σε υπόνομο και έκλαιγε – Petpet.news
Δάφνη, Αθήνα: Η Alma Libre διέσωσε γατάκι που έπεσε σε ασβέστη και κινδύνευε η ζωή του από τα τοξικά – Petpet.news
Χαλάνδρι: Οι εθελοντές της Alma Libre κατάφεραν και έπιασαν φοβικό γατάκι που ήταν γεμάτο πληγές – Petpet.news
Γλυφάδα: Δύσκολη διάσωση από εθελοντές της Alma Libre μαμάς γάτας και μωρού από υπόνομο (ΕΙΚΟΝΕΣ) 
Εθελοντές της Alma Libre έπιασαν γατάκι που περιφερόταν στη Νίκαια, άρρωστο και με φριχτούς πόνους (εικόνες) – Petpet.news
Οι εθελοντές της Alma Libre έπιασαν τη γατούλα που περιφερόταν στη Νίκαια με σπασμένο ποδαράκι σε σήψη – Petpet.news
Εθελοντές διέσωσαν φοβικό γατούλη που βρισκόταν στο δρόμο, με το ματάκι του να τρέχει αίμα – Petpet.news

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο