Εριέττα Κούρκουλου για Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων: “Σήμερα που γιορτάζετε, θέλω να σας ζητήσω συγνώμη”

από Μυρτώ Τζώρτζου

Γνωστή για την αγάπη της για τα ζώα, ακτιβίστρια και vegan, η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στη σημερινή γιορτή, την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, με ένα κείμενο που ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Το κείμενο είναι μια συγνώμη προς τα ζώα, τα οποία περνούν στα ανθρώπινα χέρια τα χειρότερα. Είναι πραγματικά υπέροχο και συγκινητικό.

“Εμπιστοσύνη, τρυφερότητα, αγάπη, αλήθεια, συγχώρεση. Όλα τα όμορφα που μας προσφέρετε ανιδιοτελώς είναι και εκείνα που σας καθιστούν τόσο ευάλωτα στην απληστία και την βαρβαρότητα που χαρακτηρίζει εμάς τους ανθρώπους.

Σήμερα που γιορτάζετε, θέλω να σας ζητήσω συγγνώμη. Συγνώμη που σας διώχνουμε από τα σπίτια σας. Συγνώμη που σας γδέρνουμε ζωντανά για να δείχνουμε στιλάτοι. Συγνώμη που σας τυφλώνουμε για αχρείαστα πειράματα καλλυντικών και χρησιμοποιούμε τα σώματά σας για να τεστάρουμε τα νέα όπλα του στρατού μας.

Συγνώμη που σας χωρίζουμε από τα μικρά σας και σας σφάζουμε χωρίς δεύτερη σκέψη, για δέκα λεπτά δικής μας απόλαυσης. Συγνώμη που έχουμε αυτή τη γελοία πεποίθηση της έμφυτης ανωτερότητας του είδους μας και του δικαιώματός μας να σας φερόμαστε σαν άψυχα, αναλώσιμα αντικείμενα.

Προσπαθούμε πολλοί για ένα καλύτερο αύριο για εσάς. Πονάμε για κάθε ζωή που χάνεται άδικα. Έχουμε αφιερώσει τις ζωές μας στην λύτρωσή σας. Έχουμε κάνει μια σταγόνα στο νερό, αλλά δεν πτοούμαστε, δεν σταματάμε, δεν απογοητευόμαστε. Παίρνουμε δύναμη από κάθε ζωή που σώζεται, γιατί αυτή η μια ζωή κρύβει μέσα της όλη την αξία του κόσμου.

Σήμερα που σας γιορτάζουμε, σκουπίζουμε τα δάκρυά μας, πιανόμαστε χέρι χέρι και συνεχίζουμε τον αγώνα για το μέλλον που σας αξίζει!

«Ο Κόσμος Είναι Επικίνδυνος, Όχι Εξαιτίας Αυτών Που Κάνουν Το Κακό, Αλλά Εξαιτίας Αυτών Που Τους Κοιτάζουν Χωρίς Να Κάνουν Τίποτα» – Άλμπερτ Αϊνστάιν.”

Διαβάστε επίσης

2 σχόλια

Γεώργιος Πριιονας 7 Οκτωβρίου, 2021 - 8:53 πμ

Θα ήθελα να έρθω σε επικοινωνία μαζί σας για να κάνουμε ένα μεγάλο χώρο για όλα τα αδέσποτα .
Είμαστε στην πόλη της Λάρισα
Ευχαριστώ.

Reply
Μυρτώ Τζώρτζου 1 Νοεμβρίου, 2021 - 3:07 μμ

Όλα τα καταφύγια πρέπει να έχουν την άδεια του δήμου. Μέχρι τώρα ήταν παράνομα και οι δήμοι δεν έκαναν τίποτα γιατί τους συνέφερε αυτό. Όμως αν γίνει μια καταγγελία, θα υπάρχει μεγάλο θέμα στο καταφύγιο. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα όπως αυτό της Ηλιούπολης που πάνε να το κλείσουν αν δεν βρει νόμιμο χώρο. Μιλήστε με τη φιλοζωική της περιοχής σας Φιλοζωικό Σωματείο Λάρισας Anim.A.L. (Animal Adoptions Larissa). Έτσι είναι στο fb και δείτε τι μπορείτε να κάνετε.

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο