Έσωσαν 24 γατούλες, κλεισμένες σε αυτοκίνητο, και με τη θερμοκρασία να έχει φτάσει τους 48 βαθμούς

από Μυρτώ Τζώρτζου

Οι ζεστές φθινοπωρινές και καλοκαιρινές μέρες πλησιάζουν και όσοι έχουμε κατοικίδια θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Αυτό είναι κάτι που το λέμε κάθε χρόνο, όμως δυστυχώς δεν γίνεται κατανοητό από όλους.

Οι μεγάλες θερμοκρασίες που αναπτύσσονται μέσα στα κλειστά σταματημένα αυτοκίνητα είναι πολύ επικίνδυνες για τη ζωή των κατοικιδίων μας. Δυστυχώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που παρατάνε το ζώο τους σε κλειστό αυτοκίνητο και “πετάγονται” να κάνουν ή να πάρουν κάτι. Αυτό είναι εγκληματικό γιατί αυτή η πράξη μπορεί να στοιχίσει τη ζωή τους. Ούτε με ανοιχτό ούτε με κλειστό παράθυρο δεν αφήνουμε τα ζώα μας μέσα. Λίγα λεπτά χρειάζονται για να πεθάνουν από ασφυξία.

Ένα τέτοιο περιστατικό συνέβη αυτές τις μέρες στη Νότια Καλιφόρνια, όταν κάποιος ανεύθυνος έκλεισε 24 γάτες μέσα σε ένα αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε. Η μέρα ήταν ιδιαίτερα ζεστή και η θερμοκρασία μέσα στο αυτοκίνητο είχε πάει στους 48 βαθμούς. Τα ζώα δεν είχαν ούτε νερό, ούτε και τροφή. Το αυτοκίνητο, ένα Honda Civic, ήταν παρκαρισμένο σε πάρκινγκ ξενοδοχείου.

Ένας υπάλληλος του ξενοδοχείου είδε τα ζώα κλεισμένα μέσα στο αυτοκίνητο και κάλεσε την αστυνομία και τη φιλοζωική οργάνωση Inland Valley Humane Society. Οι εθελοντές της οργάνωσης έφτασαν στο σημείο και άνοιξαν το αυτοκίνητο. Μέσα στο αυτοκίνητο ήταν κλεισμένα σε αφόρητη ζέστη 24 γατάκια, τα οποία είχαν αρχίσει να μην είναι καλά.

Τα γατάκια μεταφέρθηκαν αμέσως σε κτηνιατρική κλινική για να εξεταστούν.

Όσο για τον κάτοχο του αυτοκινήτου, αυτό που έγινε γνωστό είναι ότι πρόκειται για έναν άντρα, πελάτη του ξενοδοχείου, ο οποίος έχει ξανά στο παρελθόν απασχολήσει τις Αρχές με κακοποιήσεις ζώων.

Πηγή: People.com
Φωτογραφίες: Inland Valley Humane Society & S.P.C.A.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο