Εθελοντές από την Ολλανδία ήρθαν στην Κεφαλονιά να βοηθήσουν στο καταφύγιο ARK και να υιοθετήσουν δύο σκυλάκια

από Μυρτώ Τζώρτζου

Είναι πολύ συγκινητικό όταν βλέπουμε ανθρώπους από το εξωτερικό, οι οποίοι αγαπούν τα ζώα να βοηθάνε την κατάσταση με τα εκατομμύρια αδέσποτα στην Ελλάδα. Και βοηθάνε πολύ. Χρόνια τώρα. Υιοθετούν ζώα, ακόμα και μεγάλης ηλικίας, που εμείς σπάνια το κάνουμε, δωρίζουν τροφές, βοηθάνε οικονομικά, κάνουν εκδηλώσεις στις χώρες τους για αυτό το σκοπό. Πολλοί δε έρχονται και εδώ για να βοηθήσουν τους εθελοντές αλλά και  να κάνουν δουλειά στα καταφύγια. Σε όλους αυτούς χρωστάμε ευγνωμοσύνη.

Ένα τέτοιο περιστατικό μαθαίνουμε και από τους εθελοντές του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Αργοστολίου ΝΤΟΡΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΩΟΦΙΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ” ΝΤΟΡΙΣ “, οι οποίοι αναφέρουν ότι δύο άνθρωποι από την Ολλανδία, εθελοντές του Συλλόγου, η Daphne Gielen και o Mattheus Gorgosz ήρθαν για να βοηθήσουν εθελοντικά στο καταφύγιο.

Όπως μαθαίνουμε κάθε μέρα ασχολήθηκαν με διαφορετικές δουλειές. Αγαπούν πολύ τα ζώα και δεν ήρθαν μόνο να βοηθήσουν αλλά και να υιοθετήσουν δυο σκυλάκια, τη Ροζίτα και την Κανέλα.

Η Ροζίτα μπήκε στο καταφύγιο ARK πριν από 6 χρόνια, πολύ αδύνατη και άρρωστη. Οι εθελοντές τη βοήθησαν πολύ ώστε να σταθεί ξανά στα πόδια της. Και η Κανέλα είχε περάσει άσχημη ζωή.

Τώρα όμως απέκτησαν το δικό τους σπίτι. Τους δόθηκε μια νέα ευκαιρία χάρη στους δυο εθελοντές από την Ολλανδία.

Μην ξεχνάτε:

Η ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Π.Ε. ΚΕΦ/ΝΙΑΣ (Αριθμ. Πρωτ. :36219/9048) απειλεί να διακόψει τη λειτουργία του καταφυγίου αυτού. Τα ζώα θα φιλοξενηθούν ή θα μεταφερθούν σε άγνωστο μέρος. Κάτι τέτοιο δεν πρέπει να αφήσουμε να συμβεί. Ποια θα είναι η τύχη τους; Για αυτό ψηφίζουμε εδώ όλοι: Petition · Help Save Animal Rescue Kefalonia (DORIS ARK) From Closure · Change.org

Δείτε την ανάρτηση του Συλλόγου:

“Η παρακάτω εντολή έχει εκδοθεί από τη ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Π.Ε. ΚΕΦ/ΝΙΑΣ (Αριθμ. Πρωτ. :36219/9048) που απειλεί να διακόψει τη λειτουργία και το έργο του ARK στο νησί
https://www.kefaloniapress.gr/topika/article/381260/.

Σύμφωνα με την παραπάνω εντολή κανένα νέο αδέσποτο ζώο δε θα μπορεί να γίνεται δεκτό στο καταφύγιο, ενώ προβλέπει έτσι ώστε όλα τα ζώα που ήδη φιλοξενούνται να μεταφερθούν σε άγνωστο προορισμό.

Τόσο οι άνθρωποι του ARK όσο και οι πολλοί υποστηρικτές του έχουν μεγάλη ανησυχία για το τι προγράφει αυτή η απόφαση για το μέλλον τόσο των ζώων που φιλοξενούνται στο καταφύγιο όσο και για το σύνολο των αδέσποτων, γατιών και σκυλιών, στο νησί που θα μείνουν χωρίς καμία αρωγή να ζουν σε δραματικές συνθήκες εγκατάλειψης.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κος Κυριάκος Μητσοτάκης υιοθέτησε πρόσφατα ένα αδέσποτο σκυλάκι και, επί τη ευκαιρία της Διεθνούς ημέρας για τα αδέσποτα ζώα, έστειλε μήνυμα στους συμπολίτες μας να ανοίξουν την αγκαλιά τους και να διασώσουν αδέσποτα ζώα.

Το ARK επιτελεί αυτό ακριβώς το έργο καθημερινά, διασώζοντας πολυάριθμα ζώα. Επί πολλά έτη αποτελεί τη μοναδική δομή αρωγής για τα ζώα υπηρετώντας την τοπική κοινωνία αλλά και την Πολιτεία.

Επιπλέον είναι πόλος έλξης και υποστήριξης φιλόζωων πέρα από τη χώρα μας και από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι και το επισκέπτονται συχνά και στηρίζουν το έργο του και τις ζωές που περιθάλπει, ενθαρρύνοντας υιοθεσίας και συνδράμοντας στην φροντίδα τους.”

Τα τελευταία νέα θέλουν το δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο να αναφέρει ότι το καταφύγιο δεν θα κλείσει, αν δεν υιοθετηθούν όλα τα ζώα.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο