Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων: Στείρωσε, εμβολίασε και τσίπαρε 62 σκύλους και 2 γάτες στην Καβάλα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Το Σαββατοκύριακο 22-23 Σεπτεμβρίου 2018 και ύστερα από πρόσκληση του Δήμου Καβάλας, οι κτηνίατροι της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.) στείρωσαν, εμβολίασαν κατά της λύσσας και σήμαναν ηλεκτρονικά 62 σκύλους και 2 γάτες που ζουν εντός των ορίων του Δήμου. Δείτε τι γράφει η ομάδα στη σελίδα της στο facebook:

«Καβάλα, η πόλη των ρεκόρ! Την πρωτοεπισκεφτήκαμε το 2016 και κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων σκύλων σε μία αποστολή. Ευχαριστούμε πολύ το δήμο για την πρόσκληση και τη φιλοξενία και όσους συνετέλεσαν στην άριστη διεξαγωγή της».

Επικεφαλής της αποστολής της Ε.Δ.Κ.Ε. στην Καβάλα ήταν ο Μακαρονάς Αλέξανδρος, ενώ την υπόλοιπη ομάδα αποτελούσαν οι κτηνίατροι Σαπανίδου Βίκυ, Δερμιντζάκης Θάνος, Πετρίδης Βασίλης, Βασιλειάδου Έμιλυ, Σάκκου Μαρία, Μαρκίδης Παντελής, Γούναρη Αφροδίτη, Καραντάκοφ Ιορδάνης, Σακαρίκου Ράνια, Δήμζας Δημήτρης, Μπίσκας Πέτρος, Λωρίδα Όλγα και οι φοιτήτριες κτηνιατρικής Γιαμουστάρη Κορίνα και Γκουντιντά Δήμητρα.

Στην αποστολή συμμετείχαν οι τοπικοί κτηνίατροι Καρυοφυλλίδου Σοφία, Συμεωνίδης Στάθης, Κοσμίδου Μάγδα και Περτσέλη Χρύσα. Τα χειρουργεία έγιναν στο Κτηνιατρείο Αμυγδαλεώνα του Μαντούδη Δημήτρη.

Η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος είναι ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό σωματείο, η ίδρυση του οποίου αποτελεί καρπό ώριμης σκέψης μιας ομάδας φιλόζωων Ελλήνων κτηνιάτρων οι οποίοι, έχοντας ευαισθητοποιηθεί από την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, αποσκοπούν στο να συνεισφέρουν άμεσα στην εξομάλυνσή της, παρέχοντας αφιλοκερδή κτηνιατρική βοήθεια σε αδέσποτα ή άγρια ζώα που έχουν ανάγκη περίθαλψης ή/και είναι αποκλεισμένα από κτηνιατρική μέριμνα.

Για να μάθετε περισσότερα για την Ε.Δ.Κ.Ε. επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.edke.gr.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο