Εθελοντής πήγε στην Πάρνηθα και έφτιαξε σπιτάκια για τα αδέσποτα

από Μυρτώ Τζώρτζου
Πάρνηθα

Το χιόνι και η παγωνιά έχουν κάνει για τα καλά την εμφάνισή τους στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας. Το βράδυ δε ο υδράργυρος πέφτει πολύ χαμηλά, ακόμα και κάτω από το μηδέν. Αυτές τις ώρες σκεφτόμαστε αυτούς που έχουν ανάγκη από φροντίδα, όπως είναι οι άστεγοι και τα αδέσποτα.

Η ζωή των αδέσποτων το χειμώνα είναι δύσκολη γιατί από τη μία κρυώνουν και ψάχνουν μέρος να προφυλαχτούν και από την άλλη αναζητούν τροφή, κάτι που δεν είναι εύκολο αυτήν την εποχή.

Οι εθελοντές κάνουν ό,τι μπορούν για να τα βοηθήσουν. Λίγο φαγητό, ένα πρόχειρο κατάλυμα, κάποια κουβέρτα, τα έχουν τόσο ανάγκη τα ζώα.

Κάτι τέτοιο συνέβη και σε ένα μέρος της Πάρνηθας όπου ζουν πολλά αδέσποτα ζώα, τα περισσότερα εγκαταλελειμμένα. Είναι δύσκολο να επιβιώσουν στο βουνό καθώς είναι τελείως μόνα, εκτεθειμένα σε πολλούς κινδύνους. Για να μην πούμε για το κρύο και την παγωνιά ειδικά τις νυχτερινές ώρες.

Έτσι με πολλή χαρά είδαμε τα σπιτάκια που έφτιαξε ένας εθελοντής, ο Γιώργος Ψυχάρης, ο οποίος ανέβηκε στο βουνό και για τρεις συνεχόμενες μέρες, για 8 με 10 ώρες την καθεμία, κατασκεύαζε καταλύματα για τα ζώα ώστε να μπορούν να πάνε να προφυλαχτούν. Έφτιαξε και ταΐστρες και ό,τι άλλο μπορούσε ώστε να κάνει λίγο πιο εύκολη τη ζωή αυτών των πλασμάτων.

Δείτε την ανάρτησή του:

«3 μέρες σερί στην Πάρνηθα να προλάβεις τον άσχημο καιρό. Με 8ωρα-10ωρα την κάθε φορά. Να φτιαχτούν σπιτάκια και ταΐστρες και να διορθωθούν κάποια άλλα. Για τα πλάσματα του βουνού ώστε να γίνει η κατάσταση λίγο πιο βιώσιμη για αυτά μέσα σε πολύ σκληρές συνθήκες. Κι όμως υπάρχουν στιγμές που νιώθεις ότι έχεις κάνει μια τρύπα στο νερό σε έναν τόπο που όλα είναι θέμα τύχης και αντοχών.

Αποχωρώντας χτες το βράδυ το βουνό μου χάρισε ένα πολύ όμορφο δώρο. Μια ανατριχιαστική συναυλία λύκων για ένα μισάωρο ❤️🐺❤️🐺»

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε και αυτό: Προστατέψτε τα οικόσιτα αλλά και τα αδέσποτα ζώα από το κρύο (petpet.news)

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο