Ετοιμοθάνατο κουταβάκι σε δρόμο της Λιβαδειάς και κανείς δεν έκανε κάτι- Έτρεξαν και το πήραν εθελοντές

από Μυρτώ Τζώρτζου
Οι εθελοντές, όπως έχουμε ξαναπεί, δεν γνωρίζουν ούτε από γιορτές ούτε από αργίες. Τρέχουν οποιαδήποτε ώρα, οποιαδήποτε στιγμή, αφήνοντας τα πάντα, για να σώσουν ζωάκια που κινδυνεύουν. Ζωάκια που αν δεν πάνε αυτοί, δεν θα πάει κανείς άλλος. Και θα πεθάνουν στο δρόμο. Ή θα σέρνονται άρρωστα και βασανισμένα.
Το να δει κάποιος ένα ζώο στο δρόμο που έχει ανάγκη από βοήθεια και να το προσπεράσει είναι ο κανόνας. Δυστυχώς, μια χώρα χωρίς Παιδεία, χωρίς αγάπη για τη φύση και τα ζώα. Βασικά χωρίς αγάπη για τον διπλανό μας. Άνθρωποι μόνο για την πάρτη τους. Δεν είναι όλες οι χώρες έτσι. Εμείς είμαστε. Δυστυχώς.
Κάτι τέτοιο συνέβη, όπως μαθαίνουμε από τους Εθελοντές Φιλόζωους Λιβαδειάς Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς – Animal Welfare Volunteers, την επόμενη μέρα των Χριστουγέννων, την Κυριακή. Ένα μήνυμα στη σελίδα τους στάθηκε ικανό να αφήσουν τα πάντα και να τρέξουν για βοήθεια. Ένα κουταβάκι ήταν άρρωστο και δεν κουνιόταν καθόλου. Ζήτησαν βοήθεια από αυτόν που έστειλε το μήνυμα αλλά η απάντηση ήταν αρνητική. Ποιος να τρέχει τώρα; Αφού υπάρχει η Φιλοζωική. Το μπαλάκι στον άλλον.
Και οι εθελοντές έτρεξαν για άλλη μια φορά, αφήνοντας για άλλη μια φορά τα πάντα. Βρήκαν το μικρούλι. Μια καταβεβλημένη ψυχούλα, αποστεωμένη, αφυδατωμένη που δεν είχε δύναμη να αναπνεύσει. Με ένα ματάκι να στάζει πύον και που μπορεί να το έχει χάσει. Ένα ετοιμοθάνατο πλάσμα με λίγα λόγια. Το μετέφεραν στο γιατρό.
Και όπως μας ενημερώνουν το κουταβάκι, που είναι θηλυκό, περίπου 6 μηνών, μπήκε στον ορό και ξεκίνησε φαρμακευτική αγωγή. Ο γιατρός τους είπε ότι οι επόμενες δύο ημέρες θα είναι κρίσιμες και θα δείξουν αν θα επιζήσει..
Ας ευχηθούμε όλοι μαζί να τα καταφέρει. Σε πείσμα όλων αυτών που το είδαν χριστουγεννιάτικες μέρες και το προσπέρασαν.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο