Μουχλιασμένες τροφές έδωσε για τα αδέσποτα ο Δήμος Μαραθώνα- Εκείνοι όμως αυτές τις μέρες θα φάνε τα καλύτερα

από Μυρτώ Τζώρτζου
Η ιστορία έχει ως εξής: Τα Χριστούγεννα ήρθαν. Μέρες χαράς, αγάπης και ενσυναίσθησης. Το τραπέζι στο σπίτι είναι γεμάτο ωραία φαγητά και λιχουδιές. Θα αγκαλιαστούμε, θα πούμε ευχές. Θα τσιμπήσουμε ξανά. Και ξανά. Και ξανά. Μυρωδιές παντού.
Αν τώρα επιλέξουμε κάτι έξω, και εκεί θα φάμε ωραία. Θα θελήσουμε το καλύτερο για εμάς. Όλες οι μέρες αυτές έτσι θα κυλήσουν. Φαγητά, γλυκά, ποτά. Όλο και μερικά κιλάκια θα πάρουμε.
Από την άλλη υπάρχουν και κάτι αδέσποτες ψυχές που ζουν στο δρόμο. Και που προσπαθούν να επιβιώσουν στις πιο δύσκολες συνθήκες. Και που τρώνε είτε από τα σκουπίδια είτε από την αγάπη των εθελοντών που προσπαθούν να τα φροντίσουν 365 μέρες το χρόνο. Δεν υπάρχουν αργίες για αυτούς.
Και οι άνθρωποι αυτοί εκλιπαρούν για λίγο φαγητό από τους δήμους. Είναι αδύνατον να τα φροντίσουν όλα μόνοι τους. Είναι αμέτρητα. Και στην τελική δεν είναι και υποχρέωσή τους. Οι δήμοι κάνουν τα βαριά πεπόνια. Το ότι είναι υποχρέωσή τους να κάνουν αυτό που κάνουν οι εθελοντές, βάσει νόμου, δεν το λογαριάζουν. Το ότι οι τροφές είναι μέσα στις υποχρεώσεις τους…σιγά τώρα.
Πιέζουν οι φιλοζωικές αλλά και οι μεμονωμένοι εθελοντές. Τα ζώα πεινάνε. Και εκείνοι αποφασίζουν να δώσουν κάνα τσουβάλι κροκέτες. Να τη βγάλουν μωρέ σήμερα. Αύριο βλέπουμε. Και αυτά κάθε μέρα θέλουν να τρώνε;
Οι εθελοντές ανοίγουν τα σακιά με τις κροκέτες των δήμων να δώσουν στα ζωάκια. Και βλέπουν τη μούχλα που έχουν. Ναι, οι τροφές έχουν μουχλιάσει. Τέτοιες τροφές έδωσε ο Δήμος Μαραθώνα Δήμος Μαραθώνος | Facebook  στο Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα – Δημοσιεύσεις. Μουχλιασμένες.
Εκείνοι λοιπόν θα περάσουν όπως γράψαμε πιο πάνω και θα φάνε ό,τι γράψαμε πιο πάνω και τα ζώα μουχλιασμένες τροφές. Και εμείς απλά τους ψηφίζουμε. Άντε και του χρόνου βρε.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο