Φιλόζωη από τη Νίκαια φτιάχνει σπιτάκια για τις αδέσποτες γατούλες και τα δίνει στους εθελοντές

από Μυρτώ Τζώρτζου
Έχουμε ξαναπεί ότι μπορείς να βοηθήσεις τα αδέσποτα ζωάκια με πολλούς τρόπους. Δεν είναι μόνο να δώσεις χρήματα, που μπορεί να μην έχεις. Ούτε να τρέχεις, αν δεν μπορείς, με τους εθελοντές στους δρόμους. Ούτε να υιοθετήσεις κάποιο αν πραγματικά αυτό σου είναι αδύνατον. Ίσως να μην μπορείς ούτε και να φιλοξενήσεις. Μπορείς να κάνεις όμως πολλά άλλα πράγματα. Φτάνει να θες και να πάρεις ιδέες από άλλους.
Αφορμή για αυτά μας έδωσε μια εθελόντρια κυρία από τη Νίκαια, η Αναστασια Δελη, η οποία κάνει κάτι, όχι συνηθισμένο, για τα αδέσποτα. Και που είναι χρήσιμο, πρακτικό και πολύ σπουδαίο. Οτιδήποτε κάνεις με την καρδιά σου για τα ζωάκια είναι σπουδαίο.
Τι κάνει; Όπως ενημερώνει η ίδια, φτιάχνει γατόσπιτα για τις αδέσποτες γατούλες. Τα σπιτάκια αυτά είναι καφάσια με πλαστικό τραπεζομάντηλο και κολλητική ταινία. Και το σπουδαιότερο από όλα; Τα μοιράζει στους εθελοντές που φροντίζουν τα ζώα στους δρόμους. Σπιτάκια με πολλή αγάπη που μέσα τους θα βρουν λίγη ζεστασιά τους δύσκολους αυτούς μήνες οι αδέσποτοι τετράποδοι φίλοι μας. Η ίδια μάλιστα αναφέρει για τις βροχερές ημέρες: “Αν βάλεις πολλές σακούλες και δεν αφήσεις καμιά χαραμάδα, δεν βρέχονται. Αλλά δεν είναι τέλεια κατασκευή. Είναι μια φτηνή λύση.”
Και φυσικά πάρα πολλοί εθελοντές εξέφρασαν την επιθυμία να πάρουν από αυτά τα σπιτάκια για τα αδέσποτα που οι ίδιοι φροντίζουν. Πολλοί επίσης πήραν ιδέες με αυτό ώστε να φτιάξουν τα δικά τους.
Όποιος θέλει να κάνει κάτι, θέλει να προσφέρει, βρίσκει τον τρόπο.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο