Βρήκαν σε βουνό της Λιβαδειάς ένα κοκονάκι παγωμένο να σέρνει το ποδαράκι του- Ποιος το θέλει όταν γίνει καλά;

από Μυρτώ Τζώρτζου
Όλα αυτά τα χρόνια που γράφουμε για άσχημα περιστατικά εις βάρος των ζώων, κακοποιήσεις, δηλητηριάσεις, φόλες, πυροβολισμούς με καραμπίνα, και άλλα φριχτά, και σύμφωνα με την εμπειρία μας, ένα έχουμε να πούμε: Ότι μια από τις χειρότερες περιοχές για τα ζώα είναι η Λιβαδειά και όλος φυσικά ο νομός Βοιωτίας.
Το τι έχουμε γράψει κατά καιρούς δεν λέγεται. Οι εγκαταλείψεις είναι καθημερινές και αμέτρητες. Πετάνε παντού κουτάβια, άρρωστα, γέρικα. Οι κακοποιήσεις; Απάνθρωπες. Η φιλοζωία εκεί; Ανύπαρκτη. Ζητάμε συγνώμη από τους κατοίκους της περιοχής για αυτό που λέμε αλλά δυστυχώς είναι η αλήθεια. Μια αλήθεια που βγαίνει μέσα από τα ατελείωτα απάνθρωπα περιστατικά που γίνονται καθημερινά εις βάρος των ζώων. Και που δεν μαθαίνονται αν δεν είσαι ενεργός στα social media. Γιατί κανείς, εκτός από τους εθελοντές, δεν ενδιαφέρεται να μιλήσει για αυτά.
Μια χούφτα ανθρώπων, οι Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς – Animal Welfare Volunteers, δίνουν καθημερινά αγώνα να σώσουν ό,τι μπορούν. Χωρίς καμιά βοήθεια. Μόνο με τη στήριξη κάποιων εθελοντών. Και με πόλεμο εναντίον τους από πολλούς. Φυσικά κανείς δεν τιμωρείται για κάτι. Γιατί κανείς δεν βλέπει ποτέ τίποτα. Κανείς δεν έχει ακούσει ποτέ τίποτα.
Αφορμή για αυτό είναι ένα από τα τελευταία περιστατικά που δημοσιοποίησαν οι εθελοντές της περιοχής εκεί.
Πρόκειται για ένα μικρό κοκονάκι που βρέθηκε μόνο του στο βουνό, στην άκρη του δρόμου. Το άτυχο πλάσμα εντόπισε μέλος του συλλόγου κατεβαίνοντας το βουνό. Ήταν παγωμένο, με κρεμασμένο ποδαράκι και απίστευτα τρομαγμένο. Σταμάτησε, το τύλιξε με μία κουβέρτα και το μετέφερε στο γιατρό.
Οι εθελοντές αναφέρουν χαρακτηριστικά: “Άραγε πώς ένα μικρό κοκονάκι βρέθηκε εκεί πάνω μόνο του; Ποτέ δεν θα μάθουμε. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι πια θα είναι ασφαλές.”
Το μικρούλι είναι αγοράκι, περίπου έντεκα μηνών και 9,5 κιλά (δεν μεγαλώνει άλλο). Έχει κάταγμα στο πόδι, πολύ κοντά στην κνήμη. Ο γιατρός το έβαλε στη θέση του και έχει βάλει νάρθηκα. Δεν μπορούν να ξέρουν πόσο καιρό είναι έτσι και αν θα γίνει τελείως καλά ή θα έχει ένα ελαφρύ κούτσεμα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα υστερεί σε τίποτα στο να τρέχει και να χαίρεται τη ζωή. Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να πάει σε μία οικογένεια και να ζήσει από δω και πέρα ευτυχισμένο και ασφαλές.
Επικοινωνία 👉  Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς – Animal Welfare Volunteers

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο