Το φιλοζωικό σωματείο Αλεξανδρούπολης «Κιβωτός» μίλησε στο 3ο Δημοτικό για τα ζώα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Οι άνθρωποι του ενημερωτικού site https://www.xronos.gr/reportaz/evdomada-dimioyrgias-ki-enimerosis-sto-3o-dimotiko-sholeio-komotinis?fbclid=IwAR3jrpeUfPO5d8y1RdZuzgGBrxHDnjfsGF5jGYCTbTiwCERIchCxrfi60fc. Ο «Χ» βρέθηκε σε ενημέρωση για τη σωστή συμπεριφορά προς αδέσποτα και δεσποζόμενα σκυλιά, από το φιλοζωικό σωματείο Αλεξανδρούπολης «Κιβωτός»

Το μήνυμα της προέδρου συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Ελ. Μιχέλη – Μπότσαρη περί συνεργασίας

Εβδομάδα δημιουργίας και ενημέρωσης είναι αυτή που διανύουν γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής. Αποχαιρετούν τη χρονιά με μία εβδομάδα εκδηλώσεων πολιτισμού και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους, όπως λέει στον «Χ» η πρόεδρος του συλλόγου και κηδεμόνων Ελευθερία Μιχέλη – Μποτσάρη, η οποία αποδίδει την εβδομάδα αυτή στην αγαστή συνεργασία μαθητών, γονέων – κηδεμόνων και εκπαιδευτικών του σχολείου, που συμπράττουν δυνάμεις «με μεράκι και αγάπη».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, την Τρίτη έλαβε χώρα ενημέρωση για υιοθεσία, στείρωση σκύλων και σωστή συμπεριφορά προς αδέσποτα και δεσποζόμενα σκυλιά από το φιλοζωικό σωματείο «Κιβωτός» Αλεξανδρούπολης και τον εκπαιδευτή σκύλων Χαράλαμπο Κουκουζέλη.

Μία χρήσιμη ενημέρωση για αδέσποτα ζώα

Χρήσιμη ήταν η ενημέρωση για τα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα ζώα, προς μικρούς και μεγάλους, από το φιλοζωικό σωματείο Αλεξανδρούπολης «Κιβωτός». Το μήνυμα ότι τα σκυλιά δεν είναι παιχνίδι και όταν τα αποκτούν, πρέπει να γνωρίζουν και κανόνες σωστής συμπεριφοράς, μεταφέρει στον «Χ» η κα Μιχέλη – Μπότσαρη και εξηγεί ότι συγχρόνως τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν το σωστό τρόπο συμπεριφοράς προς τα αδέσποτα. Σε μία γενικότερη τοποθέτησή της αναδεικνύει ότι «η σχέση ανθρώπων ζώων είναι βαρόμετρο πολιτισμού, παιδείας και καλλιέργειας».

Τον «Χ» ενημέρωσε και ο αντιπρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου Αντώνης Ολτούμης. Δεν είναι η πρώτη φορά που η «Κιβωτός» κάνει μία δράση εκτός Έβρου, καθώς έχουμε ξανασυναντήσει εκπροσώπους της σε Κομοτηνή και Σάπες, μεταξύ άλλων τοποθεσιών.

Αναφορικά με κάποιους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς ως προς τα αδέσποτα σκυλιά, ο κος Ολτούμης καταγράφει: “Ποτέ δεν πλησιάζουμε ένα αδέσποτο όταν δεν το γνωρίζουμε. Όταν κινούμαστε με ποδήλατο ή μηχανάκι, σταματάμε και δεν τρέχουμε για να μη γίνουν ατυχήματα. Όταν ένα αδέσποτο κοιμάται ή τρώει, δεν το ενοχλούμε. Όταν αισθάνονται φόβο οι πολίτες, το οσφρίζονται τα ζώα, γι’ αυτό καλό είναι να μην τα πλησιάσουμε σε αυτή την περίπτωση, δεν πρέπει να τρέχουμε και να ουρλιάζουμε. Δεν πλησιάζουμε αγέλες ζώων, γιατί μπορεί να βρίσκονται σε ίστρο. Να ταΐζουμε τα αδέσποτα, ειδικά το καλοκαίρι να τους βάζουμε λίγο νερό. Να καταγγέλλουμε την κακοποίηση ενός ζώου.

Ο αντιπρόεδρος γνωρίζει το πρόβλημα της Κομοτηνής με τα αδέσποτα και προτείνει, μεταξύ άλλων, τη βελτίωση του καταφυγίου αδέσποτων ζώων από την επόμενη δημοτική αρχή. Κάνει, τέλος, λόγο για την ανάγκη συνεχούς ενημέρωσης γύρω από το ζήτημα, καθώς «η αδιαφορία οδηγεί σε αρνητικά αποτελέσματα». Αυτή την ενημέρωση την καταφέρνουν και μέσα από φιλοζωική ραδιοφωνική εκπομπή που κάνει ο ίδιος μαζί με τον εκπαιδευτή κύριο Κουκουζέλη στην Αλεξανδρούπολη.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο