Βρετανικό site αποτρέπει τους φιλόζωους να έρθουν διακοπές στην Ελλάδα λόγω κακής μας συμπεριφοράς σε αυτά

από Μυρτώ Τζώρτζου

Όσοι αγαπάμε τα ζώα και ασχολούμαστε με αυτά, γνωρίζουμε καλά τι συμβαίνει στην Ελλάδα των αμέτρητων αδέσποτων, των συνεχών κακοποιήσεων και των άθλιων δημοτικών κυνοκομείων. Φαίνεται όμως ότι αυτό που συμβαίνει εδώ το γνωρίζουν και οι ξένοι. Μας πήραν κοινώς χαμπάρι.

Σύμφωνα με το γνωστό site pawculture που ασχολείται με τα κατοικίδια 6 είναι οι ταξιδιωτικοί προορισμοί που καλό είναι να αποφεύγει κάποιος. Προορισμοί που ερχόμενοι σε αυτούς είναι σαν να πετάς τα χρήματά σου. Μέρη που δεν προστατεύουν την άγρια ζωή, που δεν φροντίζουν τα αδέσποτα, που θα χαλάσει η διάθεσή σου και που δεν υπάρχει καμιά παιδεία πάνω σε αυτό το θέμα. Ποιος είναι ο πρώτος από αυτούς τους προορισμούς; Μαντέψτε.

Ελλάδα 

Σύμφωνα με το site τα οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα έχουν επηρεάσει αρνητικά όχι μόνο τους πολίτες αλλά και τα ζώα. Πολλά κατοικίδια πετιούνται στο δρόμο επειδή οι κηδεμόνες τους δεν έχουν χρήματα να τα φροντίσουν. Από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τη Σαντορίνη βλέπεις παντού αδέσποτα, ο αριθμός των οποίων είναι τεράστιος. Πολλά μάλιστα από αυτά είναι ράτσας που δόθηκαν αρκετά χρήματα να αγοραστούν και σήμερα πετιούνται στο δρόμο. Και παρόλο που υπάρχουν πολλοί καλοί Σαμαρίτες, οι οποίοι φροντίζουν τα αδέσποτα, η χώρα συνεχίζει να δέχεται αρνητικές κριτικές για το πώς η χώρα τους συμπεριφέρεται.

Εναλλακτικός προορισμός; Το pawculture προτείνει την Τουρκία όπου οι αδέσποτες γάτες ειδικά τυγχάνουν μεγάλης φροντίδας

Ισπανία 

Η παράδοση των ταυρομαχιών είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας της χώρας πολλούς αιώνες. Στο τέλος της μονόπλευρης(όπως χαρακτηρίζει την ταυρομαχία) ο ταύρος θανατώνεται.

Ενναλακτικός προορισμός: Η Αργεντινή. Πολλές ισπανικές αποικίες έχουν απαγορεύσει αυτό το βάρβαρο έθιμο. Επίσης πριν από δυο χρόνια η χώρα ξεκίνησε πρόγραμμα απαγόρευσης των πειραμάτων στα ζώα για καλλυντικά.

Βουλγαρία

Σύμφωνα με το pawculture υπήρχε ένα απίστευτα βάρβαρο έθιμο στη χώρα. Κάθε  Άνοιξη, κυρίως στα χωριά, γίνονταν θυσίες σκύλων για να διώξουν μακριά τις αρρώστιες και το διάβολο. Αυτό το έθιμο καταργήθηκε επίσημα το 2006, όμως διάφορα βίντεο που κάνουν συχνά το γύρο του διαδικτύου δείχνουν ότι σε κάποια απομονωμένα χωριά συνεχίζεται ακόμα.

Ενναλακτικός προορισμός: Αυστρία. Η χώρα το 2004 θέσπισε αυστηρούς νόμους για την προστασία των ζώων. Για παράδειγμα απαγορεύονται οι τίγρεις και τα λιοντάρια στα τσίρκο. Επίσης είναι παράνομο να κόψεις την ουρά και τα αυτιά στους σκύλους.  Τα πρόστιμα δε σε αυτές τις περιπτώσεις είναι μεγάλα.

Κίνα

 Είναι γνωστό ότι στην Κίνα επιτρέπεται η κατανάλωσης κρέατος από γάτα ή σκύλο. Τα δε ζώα ζουν σε άθλιες συνθήκες σε παράνομα εκτροφεία και βασανίζονται. Η πρόσφατη απαγόρευση της θανάτωσης σκύλων στο γνωστό Φεστιβάλ στο Yalin είναι ένα μεγάλο βήμα. Έχουν όμως πολύ δρόμο ακόμα.

Εναλλακτικός προορισμός: Ιταλία. Η χώρα απαγορεύει την ευθανασία των υγιών κατοικίδιων από το 2015. Επίσης υπάρχουν προγράμματα στείρωσης και περίθαλψης.

Ταϊλάνδη

Το να κάνεις βόλτα πάνω σε έναν ελέφαντα θεωρείται ενδιαφέρουσα περιπέτεια για τους τουρίστες. Για το ίδιο το ζώο όμως όχι. Οι ελέφαντες σε πολλές χώρες της Ανατολής θεωρούνται ζώα εργασίας που εργάζονται και καλά για τον τουρισμό. Πρόκειται όμως για κακοποίηση καθώς είναι τεράστιο το φορτίο στην πλάτη του ζώου. Η καρέκλα που κάθεται ο τουρίστα είναι πολύ βαριά και εκτός από αυτόν συνήθως ανεβαίνουν και δυο οδηγοί.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο