Φιλόζωος ιερέας υιοθέτησε το σκυλάκο που βρέθηκε πρόσφατα παρατημένος σε έρημο μέρος στην Αμαλιάδα

από Μυρτώ Τζώρτζου

‘Ενας υπέροχος άνθρωπος, ο Πατήρ Δαμασκηνός Μιχαήλου, άνοιξε το σπίτι του και υιοθέτησε ένα σκυλάκι που αυτές τις μέρες βρέθηκε παρατημένο στην περιοχή της Αμαλιάδας.

Ο Γκούφυ, όπως λέγεται, ένα πλασματάκι μόλις 8 κιλά και περίπου 3 ετών, εγκαταλείφθηκε σε μια ερημιά για να πεθάνει από ασιτία.

Για καλή του τύχη βρέθηκε στα χέρια των εθελοντών της ομάδας Αδέσποτες Ψυχές Αμαλιάδας – Φιλοζωική Ένωση Αμαλιάδας, οι οποίοι τον πήραν από την ερημιά για να τον σώσουν. Ο σκυλάκος, όπως μαθαίνουμε από την πρόεδρο της ομάδας Άρτεμις Δημητροπούλου Ψυχολόγος, πήγε σε φιλοξενία και ξεκίνησαν οι κοινοποιήσεις για να βρεθεί ένα σπίτι και για αυτόν.

Και στάθηκε τυχερός καθώς ένας φιλόζωος ιερέας τον είδε και θέλησε να τον υιοθετήσει. Ο Πατήρ Δαμασκηνός Μιχαήλου, με καταγωγή από τη Σύμη, είναι ένας ενεργός φιλόζωος που αγαπάει πολύ τα ζώα. Αυτό είναι κάτι που θα το δείτε στο προσωπικό του προφίλ. Στο χώρο δε των φιλόζωων είναι γνωστός.

Ο ίδιος μάλιστα μεταξύ άλλων γράφει για το σκυλάκο αυτόν: “Περιμένω πώς και πώς να σε πάρω στην αγκαλιά μου. Ψυχή μου.. Είσαι όλο αγάπη💞 που θα πάρω από εσένα.. και εσύ από εμένα.. γι’αυτό σου έδωσα το όνομα “Βαλεντίνο”. Ο Θεός να μας δίνει χρόνια να ζήσουμε μαζί όμορφα και ευτυχισμένα.. ευχαριστώ καλή μου φίλη Άρτεμις… για το “Δώρο σου”.

Ο Πατήρ Δαμασκηνός Μιχαήλου χειροτονήθηκε πρόσφατα Μοναχός και Ιεροδιάκονος από τον Μακαριότατο Αττικής Πειραιώς και Σαλαμίνας Μελέτιο.

Μπράβο στο συγκεκριμένο, μοναδικό, άνθρωπο. Που έχει αγάπη για όλα τα πλάσματα. Όπως θα έπρεπε να είναι όλοι.

Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com 

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Νακου Βασιλικη 13 Φεβρουαρίου, 2021 - 10:32 πμ

Αυτος ο Ιερωμένος γνωριζει οτι στην Κιβωτο ο Νωε με εντολη του Θεου εβαλε και ζωα ,οχι μονο ανθρωπους και φερετε αναλογα,ευλογημενος να ειναι

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο