Φλώρινα: «Εξαφάνισαν» τον Λάκη, ένα μεγαλόσωμο φιλικό αδεσποτάκι- Γνωρίζει κανείς κάτι;

από Μυρτώ Τζώρτζου

Έκκληση να βρεθεί ένα αδεσποτάκι που ζούσε σε μια γειτονιά της Φλώρινας κάνουν εθελοντές φιλόζωοι σε όποιον έχει δει ή ακούσει κάτι για αυτό.

Πρόκειται, όπως καταλαβαίνουμε, για μια ακόμα περίπτωση εξαφάνισης ζώου λόγω μεγέθους. Πόσες φορές δεν το έχουμε ακούσει αυτό; Επειδή κάποιος φοβάται ή δεν θέλει ένα μεγαλόσωμο σκυλί, κινεί γη και ουρανό να το εξαφανίσει. Πρώτο πράγμα είναι η φόλα. Όταν όμως το ζώο είναι φιλικό, το φορτώνουμε σε ένα αυτοκίνητο και το πετάμε στο πουθενά. Μακριά από εμάς και ό,τι γίνει.

Κάτι τέτοιο φαίνεται πως συνέβη στον άτυχο σκύλο Λάκη, ο οποίος ζούσε τα τελευταία 10 χρόνια στη Φλώρινα, χωρίς να έχει δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα. Σύμφωνα με τους εθελοντές που τον ψάχνουν, κάποιοι σε συνεννόηση τον φόρτωσαν και τον πέταξαν σε ένα απομακρυσμένο χωριό, στο Ξινό Νερό, μια απόσταση που ο Λάκης λόγω ηλικίας και των αρθριτικών του δε θα μπορούσε να διανύσει.

Στο Ξινό Νερό λέγεται ότι ο Λάκης ήταν μέχρι μέσα Ιουλίου. Μετά τον είδαν στις Πέτρες. Και μετά εξαφανίστηκε. Ένα ζώο 50 κιλών…άνοιξε η γη και το κατάπιε. Είναι δυνατόν;

Η ατυχία του Λάκη είναι ότι μοιάζει με αρκουδάκι καθώς φρόντισαν κάποιοι να του κόψουν τα αυτιά και την ουρά. Και βλέποντάς τον ειδοποίησαν τον Αρκτούρο. Όμως δεν σκέφτηκαν να τον σκανάρουν για να εντοπίσουν το τσιπάκι του.

Γίνεται έκκληση σε όποιον ξέρει ή έχει δει κάτι να επικοινωνήσει με τα τηλέφωνα των εθελοντών. Θέλουν να βρουν τον σκυλάκο και να τον φέρουν και πάλι στο σημείο του.

Τι αναφέρουν στην ανάρτησή τους:

«Τίποτα δεν έγινε τυχαία. Αυτός που τόλμησε να πετάξει το κακόμοιρο αυτό ζώο μακριά για να μην μπορεί να γυρίσει γνώριζε πολύ καλά τι έκανε και περίμενε την κατάλληλη ευκαιρία να τον βρει μόνο και ευάλωτο για να τον ξεπαστρέψει ! Ένα ζώο άνω των 50 κιλών δεν είναι εύκολο να το φορτώσεις σε ένα αμάξι ή μια καρότσα χωρίς βοήθεια και είμαστε σίγουροι πως κάποιος είδε το γεγονός και τον παρακαλούμε με όλη μας την ψυχή να μιλήσει! 

Οι πληροφορίες μας λένε ότι μέχρι τα μέσα Ιουλίου τον έβλεπαν στο Ξινό Νερό και αργότερα τον είδαν στο χωριό Πέτρες όπου τέλη Ιουλίου χάνονται τα ίχνη του. Οι πληροφορίες ότι κάποιος τον είδε νεκρό το είπε σε “άλλον” και ο “άλλος “κάπου αλλού είναι ανακριβείς.

Ο Λάκης είναι φιλικός ήρεμος και αναζητά τη συντροφιά. Οποιαδήποτε πληροφορία έχετε για αυτόν μας είναι χρήσιμη προκειμένου να επιστρέψει στο χώρο του με τους ανθρώπους που τον αγαπούν. Τηλ. ☎📞  6971979942 / 6983396802»   Αδεσποτάκια Φλώρινας

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο