Φωτιά στην Πάρνηθα: Εθελοντές βρίσκονται και πάλι στην πρώτη γραμμή για να διασώσουν ζώα που κινδυνεύουν

από Μυρτώ Τζώρτζου
Με την ελπίδα να μειωθεί η ένταση των ανέμων κατά τη διάρκεια της νύχτας, συνεχίζει η μάχη των δυνάμεων της Πυροσβεστικής απέναντι στην πύρινη λαίλαπα στη Φυλή.
Με τα εναέρια μέσα να μην επιχειρούν από τη δύση του ηλίου, το βάρος των επιχειρήσεων έχει πέσει στις χερσαίες δυνάμεις, οι οποίες μάχονται με τις φλόγες σε δύσβατες περιοχές προκειμένου να μην απειληθούν μέσα στη νύχτα οι οικισμοί που βρίσκονται στην περιοχή, ειδικότερα κιόλας μετά τις εκτεταμένες ζημιές που σημειώθηκαν σε κατοικίες κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Για άλλη μια φορά δυστυχώς καίγεται το βουνό της Πάρνηθας. Ένας Εθνικός Δρυμός στην πρωτεύουσα μιας ευρωπαϊκής πόλης κινδυνεύει να γίνει στάχτη.
Από την πρώτη στιγμή στην περιοχή βρίσκονται εκτός από τους πυροσβέστες και οι εθελοντές φιλόζωοι, οι οποίοι αψηφούν στην κυριολεξία τον κίνδυνο της φωτιάς και προσπαθούν να διασώσουν όσα περισσότερα ζώα γίνεται. Και αυτό γιατί κάθε φορά δυστυχώς αμέτρητα ζώα εγκλωβίζονται στις φωτιές και καίγονται ζωντανά.
Από τους πρώτους που βρέθηκαν στην Πάρνηθα είναι οι εθελοντές της ομάδας διάσωσης Alma Libre Alma Libre, οι οποίοι είναι για άλλη μια φορά στην πρώτη γραμμή. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στις εκκλήσεις για βοήθεια για τον απεγκλωβισμό και εκκένωση ζώων που κινδυνεύουν.
Τι αναφέρουν:
«Αυτή τη στιγμή τρεις εθελοντές μας επιχειρούν διασώζοντας ζώα ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ σε κίνδυνο στις περιοχές αυτές ευρισκόμενοι κυριολεκτικά μία ανάσα από τις φλόγες.
Για την περίπτωση που χρειαστούμε κάποια συγκεκριμένη βοήθεια όπως π.χ. με μεταφορά ζώων θα ενημερώσουμε όσο πιο έγκαιρα γίνεται.
Στη φώτο, ο εθελοντής μας Αλεκος Κουντουρακης. Συμμετέχουν επίσης Βαγγέλης Σ. και Ιωάννης Τσάπρας.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο