Συνελήφθη και τιμωρήθηκε με πρόστιμο αυτός που έσερνε με αυτοκίνητο το άλογό του στο Πέραμα Λέσβου

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ήταν 16 Ιουνίου 2023 όταν ένας φίλος της φιλοζωικής Κιβωτός Μυτιλήνης φωτογράφησε αυτό που βλέπετε στη μία από τις δύο πιο κάτω φωτογραφίες. Στην περιοχή Πέραμα Λέσβου ένας κηδεμόνας αλόγου θεώρησε ότι το άλογο είναι… καρότσα, οπότε το έδεσε πίσω από το ΙΧ του και το πήγε μια βόλτα στο δρόμο!

Όπως αναφέρουν οι εθελοντές αυτή η πρακτική είναι επικίνδυνη για το ίδιο το ζώο αλλά και για τους υπόλοιπους οδηγούς –καθώς μπορεί να γλιστρήσει και να πέσει -και είτε να χτυπήσει το ίδιο είτε να προκαλέσει τροχαίο ατύχημα.

Είναι επίσης και παράνομη- και προβλέπεται πρόστιμο 500 έως 3.000 ευρώ, για παράβαση του άρθρου 3 του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 1/2005, και του Άρθρου 17 της ΚΥΑ 314754/2009 (ΦΕΚ 2025/Β/18-9-2009).

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης, όπως αναφέρει, προχώρησε στις 20/6/2023 σε καταγγελία στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου ζητώντας τον εντοπισμό του δράστη (οι πινακίδες του οχήματος είχαν καταγραφεί). Σήμερα έλαβαν την ενημέρωση ότι ο οδηγός εντοπίστηκε από άνδρες του Α.Τ. Γέρας και του επιβλήθηκε το σχετικό διοικητικό πρόστιμο.

Η Κιβωτός αναφέρει για το περιστατικό:

«Ευχαριστούμε θερμά την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου για την άμεση ανταπόκριση.

Υπενθυμίζουμε για πολλοστή φορά ότι τα άλογα ΔΕΝ είναι καρότσες. Για τη μεταφορά τους ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να χρησιμοποιούνται ειδικά, κλειστά, μέσα μεταφοράς που προστατεύουν τόσο τα ίδια τα ζώα όσο και τους υπόλοιπους οδηγούς.

Εάν αντιληφθείτε παρόμοιο περιστατικό, καλέσετε ΑΜΕΣΑ την Τροχαία και το 100 ζητώντας την επιβολή των διοικητικών προστίμων στους δράστες!»

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο