Αλεξανδρούπολη, φωτιές: Εκκενώθηκε το καταφύγιο αδέσποτων- Τα ζώα μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος

από Μυρτώ Τζώρτζου

Σε πύρινο κλοιό για άλλη μια φορά βρίσκεται όλη η χώρα με τα ενεργά και δύσκολα μέτωπα να παραμένουν στην Αλεξανδρούπολη, την Εύβοια, τη Ροδόπη, την Καβάλα, τη Βοιωτία, την Κύθνο. Η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στη Φυλή έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και αφού έκαψε σπίτια και περιουσίες στη Χασιά, έχει πλέον μετακινηθεί στις παρυφές της Πάρνηθας.

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης εκκενώθηκε και 65 ασθενείς έχουν μεταφερθεί στο πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής», όπου θα περιθάλπονται εκεί μέχρι να κριθεί ασφαλής η επιστροφή τους στο νοσοκομείο.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν για ρίψεις νερού και τα εναέρια μέσα προκειμένου να βοηθήσουν τις επίγειες δυνάμεις στον περιορισμό και κατάσβεση των ενεργών εστιών.

Η φωτιά πλησίασε και το καταφύγιο αδέσποτων της πόλης  με τους εθελοντές του Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Αλεξανδρούπολης να κάνουν έκκληση για βοήθεια ώστε να εκκενωθεί ο χώρος. Πολλοί ήταν εκείνοι που ανταποκρίθηκαν για να βοηθήσουν και η εκκένωση των ζώων έγινε με επιτυχία. Τα σκυλάκια μεταφέρθηκαν στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης, στο γήπεδο τένις, και μαζί με τους εθελοντές ξεκουράζονται.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο