Φρίκη στο Δήμο Μάνδρας: Βρήκαν σε χώρο νεκρά άλογα που είχαν συρθεί και άλλα αποστεωμένα

από Μυρτώ Τζώρτζου
Για την απίστευτη κακοποίηση που γίνεται στη χώρα μας στα ιπποειδή έχουμε μιλήσει πολλές φορές. Άλλωστε είναι η γνωστή στους περισσότερους από εμάς η φρίκη που ζουν αυτά τα ζώα, που τα έχουν σαν “εργαλεία”. Και σαν εργαλεία, όταν αυτά παλιώσουν, τα πετάνε. Γέρικα, άρρωστα δεν έχει σημασία. Τα πετάνε σαν σκουπίδια. Και πάνε για άλλα.
Η είδηση της ομάδας Αδέσποτος Παλμός – Stray Pulse και της Maria Arkomani είναι φριχτή και σε γεμίζει πόνο και ταυτόχρονα οργή.
Η ομάδα ενημερώθηκε από τον Δήμο Μάνδρας για ένα χώρο όπου 3 άλογα ήταν νεκρά και περίπου 6 ακόμα βρίσκονταν σε αποστεωμένη κατάσταση. Αμέσως πήγε στο σημείο εθελοντής της ομάδας και είδε απίστευτες εικόνες φρίκης. Νεκρά άλογα που είχαν συρθεί (σύμφωνα με τον ιππίατρο πάνω από 2 μήνες νεκρά).
Αμέσως ενημερώθηκε η αστυνομία και έγινε η διαδικασία της αυτόφωρης διαδικασίας.
Οι εθελοντές περίμεναν την απόφαση του εισαγγελέα για να γίνει η κατάσχεση των αλόγων. Αύριο στο σημείο θα πάνε μαζί με τον κτηνίατρο Θεόδωρος Καναβός για τον έλεγχο των αλόγων όπως επίσης στο σημείο θα παρευρεθεί και νομοκτηνίατρος για να δοθούν γνωματεύσεις και πρώτες βοήθειες.
Η ομάδα αναφέρει χαρακτηριστικά:
“Επειδή θεωρούμε πως θα γίνει η αφαίρεση των αλόγων, τα ζώα θα μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο. Θα έρθει ιππίατρος για ενδελεχή έλεγχο και για όποια θεραπεία χρειαστούν.
Αύριο θα ζητήσουμε να ανοιχτεί ο χώρος καθώς πιστεύουμε πως μπορεί να υπάρχουν και άλλα ζώα μέσα είτε νεκρά είτε σε άθλια κατάσταση.
Ελπίζουμε η δικαιοσύνη να είναι με το μέρος μας και αυτά τα πλάσματα να καταφέρουν να επιβιώσουν. Αύριο θα σας ενημερώσουμε εκ νέου.
Η ομάδα μας δεν φοβάται ούτε απειλές και σίγουρα είμαστε η Φωνή τους όποιος και να είναι μπροστά. Θα κάνουμε τα πάντα για να φύγουν από εκεί όλα τα ζώα και να τιμωρηθούν οι ένοχοι όπως τους αξίζει.
Με εκτίμηση
Η ομάδα
ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ ΠΑΛΜΟΣ – STRAY PULSE
Αδέσποτος Παλμός – Stray Pulse

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Σοφία Κρομμυδακη 29 Οκτωβρίου, 2021 - 10:40 πμ

Στο Δήμο Μάνδρας γίνεται ο κακος χαμός για τα ζώα.. Παντού εγκαταλελειμμένα, κακοποιημένα και δυστυχισμένα ζώα.. Άνθρωποι που τα έχουν σαν αντικείμενα και δεν αλλάζουν νοοτροπία.Εμας μας περνάνε για ουφο όταν τα υπερασπιζόμαστε…Και οι φολες πάνε σύννεφο τακτικά….

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο