Νέος Κόσμος: Έσωσαν το γατούλη που είχε εγκλωβιστεί μια εβδομάδα και έκλαιγε πάνω σε κεραμοσκεπή 30 μέτρων από το έδαφος

από Μυρτώ Τζώρτζου
Και οι δύσκολες διασώσεις συνεχίζονται χωρίς ούτε μια μέρα παύση για την εθελοντική ομάδα Alma Libre – Hellenic Animal Rescue, η οποία από τη στιγμή που δημιουργήθηκε έχει σώσει πολλά ζωάκια που βρίσκονταν σε δύσκολη θέση και κινδύνευε άμεσα η ζωή τους.
Αυτή τη φορά η διάσωση έχει να κάνει με ένα γατούλη μιας γειτονιάς του Νέου Κόσμου, ο οποίος σπάραζε για μία εβδομάδα εγκλωβισμένος πάνω σε μια κεραμοσκεπή, με το χάος από κάτω του να είναι τουλάχιστον 30 μέτρα.
Επρόκειτο για γνωστό φροντιζόμενο γατούλη, που είχε καταφέρει να μπει από είσοδο πολυκατοικίας, και από παράθυρο κλιμακοστασίου και είχε πηδήξει σε γειτονική κεραμοσκεπή.
Η πρόσβαση ήταν αρχικά αδύνατη, όπως αναφέρει η ομάδα, καθώς ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος που συνόρευε με την επίμαχη κεραμοσκεπή απουσίαζε και η οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση ήταν εξαιρετικά επίφοβη.
Κατόπιν έκκλησης βοήθειας μιας φίλης της ομάδας, της Δάφνης, έγινε συνεννόηση να γίνουν οι απαραίτητες επικοινωνίες προκειμένου οι εθελοντές να έχει δυνατότητα πρόσβασης στο διαμέρισμα, στο οποίο διαπιστώθηκε ότι ο γατούλης έμπαινε ανά διαστήματα από μισάνοιχτο παράθυρο.
Ήταν βραδινή ώρα αλλά το γατάκι δεν έπρεπε να μείνει άλλο εκεί. Έτσι στο σημείο έσπευσαν οι εθελοντές Elen Konte και Kostas Garef.
Στη διάθεση των εθελοντών υπήρχε σκάλα περίοικου, την οποία και χρησιμοποίησαν αρχικά σαν πλατφόρμα, αφού την επένδυσαν με σταθεροποιημένο υλικό προκειμένου να κάνουν πέρασμα στο γάτο να έρθει από μόνος του απέναντι και από το παράθυρο του κλιμακοστασίου να μπει στο κτίριο.
Όμως παρόλο που πλησίασε δεν είχε καμία διάθεση να περάσει, αγνοώντας ακόμη και τη σαρδέλα που είχαν βάλει στο πέρασμα. Έγλειψε λίγο στα κεραμίδια κάποια κομμάτια που του είχαν πετάξει και ξανά πήγε στην άκρη της κεραμοσκεπής μιλώντας σπαρακτικά πάλι στο κενό.
Η ομάδα αναγκαστικά έπρεπε να εφαρμόσει πιο δραστική λύση. Και αναφέρει:
“Όταν ο γάτος λοιπόν κάποια στιγμή μπήκε στο διαμέρισμα από το μισάνοιχτο παράθυρο, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, η σκάλα τοποθετήθηκε πάλι και με μεγάλη προσοχή αποκτήθηκε πρόσβαση στην κεραμοσκεπή και κατόπιν στο επίμαχο διαμέρισμα.
Με συντονισμένες κινήσεις, εφόσον καταφέραμε να περιορίσουμε το γατούλη σε δωμάτιο του σπιτιού, οι δυο εθελοντές μας κατάφεραν να τον ασφαλίσουν σε απόχη.
Ο ατίθασος γάτος που είχε χαλάσει τον κόσμο κλαίγοντας τόσες μέρες εκεί πάνω και συνέχισε να ξεσηκώνει τον κόσμο, και αφού τον μεταφέραμε στο ντρόπερ, επανεντάχθηκε πίσω στη γνώριμη γειτονιά του.
Ευχαριστούμε τους περίοικους για την απόλυτη συνεργασία τους και τη φίλη Δάφνη που έκανε τα πάντα για να σωθεί ο μικρός.”
Alma Libre – Hellenic Animal Rescue
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο