Γάτα πήδηξε από ψηλό κτίριο που καιγόταν και δεν έπαθε τίποτα-(ΕΙΚΟΝΕΣ- ΒΙΝΤΕΟ)

από Μυρτώ Τζώρτζου
Ένα απίστευτο συμβάν έλαβε χώρα πριν από μερικές μέρες στην πόλη του Σικάγο, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όταν πυροσβέστες κλήθηκαν να σβήσουν μια φωτιά που είχε πιάσει ένα 5ώροφο κτίριο με κατοικίες.
Το κτίριο αναγκαστικά εκκενώθηκε και οι κάτοικοί του άφησαν τα διαμερίσματά τους για να πάνε σε ένα ασφαλές μέρος.
Σε ένα διαμέρισμα ζούσε μια γάτα, η Hennessy, η οποία έμεινε μόνη μέσα καθώς ο κηδεμόνας της έφυγε γρήγορα από το σπίτι του χωρίς αυτή.
Οι πυροσβέστες όταν μπήκαν μέσα στο διαμέρισμα είδαν τη γάτα να κάθεται στην πόρτα χωρίς όμως να θέλει να βγει έξω. Και καθώς εκείνοι μπήκαν μέσα, η γάτα έτρεξε ακόμα πιο μέσα. Στη συνέχεια άνοιξαν τα παράθυρα για να μπει αέρας. Και ξαφνικά τη βλέπουν να πλησιάζει το παράθυρο.
Ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Chicago Fire Department Larry Langford έβγαζε εκείνη την ώρα βίντεο. Βλέπει τη γάτα στο παράθυρο αλλά σκέφτηκε ότι θα κάνει πίσω. Όμως εκείνη τους άφησε όλους άφωνους καθώς ξαφνικά πήδηξε στο κενό. Πηδώντας άνοιξε τα πόδια της, όπως ανέφερε ο Langford, και δημιούργησε ένα εφέ αλεξίπτωτου. Και έφτασε στο έδαφος χωρίς να πάθει τίποτα, γεγονός που φάνηκε σε όλους που παρακολουθούσαν απίστευτο.
Σύμφωνα με τους ειδικούς οι γάτες έχουν μια πολύ ισχυρή αίσθηση της κατεύθυνσης. Έτσι όταν πέφτουν, είναι σε θέση να προσδιορίσουν ποια πλευρά πρέπει να είναι επάνω και στη συνέχεια να τοποθετήσουν το σώμα τους σε όρθια θέση. Αυτή η τοποθέτηση τούς επιτρέπει να προσγειωθούν στα τέσσερα πόδια, τα οποία γίνονται ευλύγιστα κατά την πρόσκρουση, απορροφώντας έτσι τη μεγάλη ένταση της πτώσης και αποτρέποντας το σπάσιμο των ποδιών τους.

Πηγή: The Dodo – For Animal People

Δείτε το βίντεο  👉🏻  Cat survives 5-story leap from burning apartment building 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο