Αθήνα: Γατάκι με σπασμένη γνάθο έκλαιγε 3 μέρες σε φρεάτιο- Το έσωσαν εθελοντές και του ψάχνουν σπίτι

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μια ακόμα πετυχημένη επιχείρηση διάσωσης έκανε η εθελοντική ομάδα Alma Libre, η οποία διέσωσε ένα μικρό γατάκι που σπάραζε με σπασμένη γνάθο 3 μέρες σε φρεάτιο έξω από το τρίτο νεκροταφείο.

Κάποιοι άκουσαν το κλάμα του και κάλεσαν για βοήθεια τους εθελοντές της Alma Libre Alma Libre – Hellenic Animal Rescue, οι οποίοι πήγαν άμεσα στο σημείο.

Το μωρό όμως ήταν άφαντο και δεν μιλούσε πια. Με προσοχή και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφαλειας οι άνθρωποι της ομάδας άνοιξαν τη σχάρα, μπήκε παγίδα με φαγητό και περίμεναν στο σημείο επιμένοντας με καλέσματα.

Ώσπου το μικρούλι ακούστηκε. Άρχισε να απαντάει στα καλέσματα των εθελοντών. Ξαφνικά σκαρφάλωσε από το σωλήνα των κεντρικών πάνω στο φρεάτιο. Όπως λέει χαρακτηριστικά η ομάδα «Σαν φάντασμα, σαν μια απόκοσμη ύπαρξη, με μια φωνούλα που ίσα ίσα έβγαινε, ήρθε προς το φως.Τρέχοντας μπήκε μέσα στην παγίδα καθώς λιμοκτονούσε.»

Κρατώντας τη γατούλα στα χέρια τους οι εθελοντές είδαν ότι το στοματάκι της ήταν χτυπημένο. Είχε σπασμένη γνάθο.

Και παρά τις προτροπές κάποιων να αφήσουν το ζώο μέσα στο νεκροταφείο, οι διασώστες δεν το έκαναν. Είναι ανήθικο να σώζεται η ψυχή εκείνη και μετά να ξανακαταδικάζεται επειδή εσύ δεν μπορείς να κάνεις τίποτε παραπάνω.

Η ομάδα αναφέρει χαρακτηριστικά: «Βάλαμε τη μικρούλα στο κλουβάκι. Μια σταλιά μωράκι πάσχιζε να γλείψει το ζουμί από την κονσέρβα με το σπασμένο στοματάκι της… Η μικρή νοσηλεύεται εδώ και μέρες στην κλινική της κυρίας Ταπούτη στη Χαλκίδα με κάταγμα γενειακής σύμφυσης. Πραγματοποιήθηκε χειρουργείο και αυτή τη στιγμή η τόσο χαριτωμένη ζωούλα, που ονομάστηκε Μερέντα, γιατί είναι τόσο γλυκιά, αναρρώνει.»

Το κόστος νοσηλείας της έχει ξεπεράσει τα 200 ευρώ, τα οποία εμείς βαραίνουν την ομάδα.

👉Όποιος ενδιαφέρεται να βοηθήσει ας στείλει μήνυμα στο μέσεντζερ της σελίδας τους Alma Libre – Hellenic Animal Rescue για να δοθεί λογαριασμός κλινικής. Βοηθάμε τους εθελοντές να σώζουν ζώα!

Υπάρχει όμως μεγάλη ανάγκη φιλοξενίας και ιδανικά υιοθεσίας για τη μικρούλα.

Εθελοντές  που συμμετείχαν στο περιστατικό: Elen Konte, Kostas Garef, Κυριακος Καρλαφτοπουλος, η εθελόντρια Vaso Koskorellou, η οποία άμεσα κινητοποιήθηκε και μεσολάβησε για να μεταφερθεί και να λάβει άμεση περίθαλψη η μικρή. Επίσης και ο φίλος νικος κατσαφαδος που πήγε άλλη μια φορά για να βοηθήσει στην εσπευσμένη μεταφορά.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο