Γατάκι ζει σε χωριό της Θεσσαλονίκης που ερημώνει το χειμώνα και δεν θα τα καταφέρει- Ψάχνει σπιτάκι να σωθεί

από Μυρτώ Τζώρτζου
γατάκι υιοθεσία

Ο χειμώνας έρχεται και σε πολλά μέρη της χώρας μας η θερμοκρασία θα πέσει πολύ χαμηλά. Δυστυχώς τα 3 με 4 εκατομμύρια αδεσποτάκια που ζουν έξω θα δοκιμαστούν για άλλη μια φορά. Όταν υπάρχουν άνθρωποι να τα βοηθήσουν, τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που κάποια μέρη είναι αραιοκατοικημένα ή έρημα; Γιατί υπάρχουν χωριά που το χειμώνα έχουν ελάχιστους ή και καθόλου κατοίκους.

Σε ένα τέτοιο χωριό, κοντά στη Θεσσαλονίκη, ζει η γατούλα της φωτογραφίας, η ξεχωριστή αυτή ταρταρουγίτσα. Μια υπέροχη γατούλα 6 μηνών που είναι όμως άτυχη. Ελάχιστο είναι το φαγητό εκεί που βρίσκεται, με αποτέλεσμα να την κυνηγούν τα άλλα ζώα. Έτσι χτύπησε και το ποδαράκι της και κουτσαίνει.

Μια κυρία την περιέθαλψε και την πήγε στο γιατρό. Το ποδαράκι της ακόμα δεν το πατάει. Όμως δυστυχώς η μικρή θα επιστρέψει πίσω. Σε ένα μέρος που δεν υπάρχει κανείς καθώς ερημώνει το χειμώνα. Αν περάσει κάποια εθελόντρια και δώσει λίγο φαγητό στα ζώα. Και ποιο να πρωτοφάει…

Η μικρή δεν θα προλαβαίνει και θα της κάνουν και επίθεση. Και για να πούμε τα πράγματα όπως είναι τα ζώα αυτά συνήθως δεν βγάζουν χειμώνα. Όποιος ξέρει από χωριά γνωρίζει ότι δύσκολα επιβιώνουν.

Κάνουμε λοιπόν έκκληση να σωθεί η ψυχούλα αυτή. Πρόκειται για ένα πραγματικά υπέροχο και μοναδικό πλασματάκι που είναι για σπίτι μόνο. Η καλύτερη παρέα. Φιλική και τρυφερή, ζει στην αγκαλιά σου και δεν θέλει να φύγει από εκεί. Δεν θα τα καταφέρει μόνη της.

Αν κάποιος πραγματικά θέλει να της δώσει μια δεύτερη ευκαιρία και να ανοίξει το σπίτι του για αυτή, ας μας στείλει μήνυμα. Η γατούλα τις επόμενες μέρες θα πάει πίσω. Ας κάνουμε τα πάντα να μη γίνει αυτό.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com  

γατάκι υιοθεσίαγατάκι υιοθεσίαγατάκι υιοθεσίαγατάκι υιοθεσία

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο