Γεννήθηκε γατάκι με δυο κεφάλια και 3 μάτια

από Μυρτώ Τζώρτζου

Αν υποθέσουμε ότι μια γάτα έχει 9 ζωές, τότε μια γάτα με δυο κεφάλια θα έχει 18. Γιατί το λέμε αυτό; Ένα απίστευτο δημοσίευμα κάνει το γύρο του κόσμου αυτές τις μέρες όπου σύμφωνα με αυτό ένα γατάκι γεννήθηκε στην πόλη Shenyang, της βορειοανατολικής επαρχίας Liaoning της Κίνας, το οποίο έχει δυο κεφάλια, δυο στόματα και τρία μάτια.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η περίπτωση να γεννηθεί ένα τέτοιο ζώο είναι μια στο εκατομμύριο ενώ η αιτία μπορεί να είναι κάποιο φάρμακο που πήρε η μητέρα του, κάποια μόλυνση ή ακόμα και η έκθεσή της σε ραδιενέργεια.

Όσο για τον ιδιοκτήτη του γατιού, ο Xiao Wei, αυτός είναι ιδιαίτερα χαρούμενος και ελπίζει ότι το μικρό θα μεγαλώσει και θα είναι υγιές. Σε ερώτηση μάλιστα που του έγινε αν θα το πουλούσε, είπε ότι ποτέ δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο.

Οι γάτες με δυο πρόσωπα ονομάζονταν Janus, Ιανός, όνομα που είχε δοθεί σε έναν Ρωμαίο Θεό που είχε δυο πρόσωπα. Ο Xiao Wei θα ονομάσει το γατάκι Akamaru, από τη δημοφιλή γιαπωνέζικη σειρά Naruto.

Η Akamaru είναι ένα από τα 5 μωρά που γέννησε η μαμά του και το μοναδικό με αυτήν την ιδιαιτερότητα. Επίσης πίνει γάλα και νιαουρίζει και από τα δυο στόματα. Το τρίτο δε μάτι είναι τυφλό και δεν αντιδράει στο φως.

Σύμφωνα με τον Zhao Yu, ειδικό επιστήμονα, τα ζώα με δυο κεφάλι είναι αποτέλεσμα γενετικής ανωμαλίας. Λόγω προβλημάτων υγείας ζουν λιγότερα χρόνια από τα άλλα, όμως υπάρχουν και εκείνα που έχουν ζήσει όπως μια κανονική γάτα. Υπάρχει μάλιστα και ανάλογο προηγούμενο όταν μια γάτα με δυο πρόσωπα, ο Frankenlouie, πέθανε πριν από τρία χρόνια, στην ηλικία των 15 ετών, γεγονός που τον έβαλε στο βιβλίο Guinness.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο