Για άλλη μια φορά ζωντανά αρνάκια και γαϊδουράκι σε φάτνη στο Βόλο, κάτι που είναι παράνομο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Για άλλη μια φορά στο Βόλο και φυσικά επί δημαρχίας Α. Μπέου οι χριστουγεννιάτικες φάτνες έχουν μέσα ζωντανά ζώα. Το έχουμε ξαναδεί φυσικά το έργο. Αυτή τη φορά με γαϊδουράκι και αρνάκια σε ρόλο διακόσμησης. Δεν μας εκπλήσσει. Γνωρίζουμε καλά την… αγάπη του δημάρχου του Βόλου στα ζώα. Δεν είναι άλλωστε και πολύ μακριά το 2015.

Όπως και να έχει, κάτι τέτοιο απαγορεύεται.

Τι ορίζει η νομοθεσία

Το άρθρο 12 του νόμου 4039/2012 τονίζει: 《Απαγορεύεται η χρησιμοποίηση κάθε είδους ζώου σε κάθε είδους θεάματα και άλλες συναφείς δραστηριότητες. 1. Απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε τσίρκο ή σε θίασο με ποικίλο πρόγραμμα, εφόσον τα ζώα αυτά χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμα τους, πραγματοποιούν παραστάσεις ή παρελαύνουν ή εμφανίζονται ενώπιον κοινού. (Το ίδιο ισχύει και για τη φάτνη)…

Οι αντιδράσεις μέχρι τώρα είναι αρκετές. Ο αξιωματικός υπηρεσίας εκεί είπε ότι έχουν ενημερωθεί και θα κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες.

Αν δεν γίνουμε περισσότεροι, δεν θα τις κάνουν. Το ξέρουμε καλά αυτό. Καλέστε στο 2421085815 (αξιωματικός υπηρεσίας ΕΛΑΣ).

Επίσης υπογράψτε το διαδικτυακό ψήφισμα. Ας καταλάβουν επιτέλους ότι βρισκόμαστε σε άλλον αιώνα από ό,τι αυτοί νομίζουν. https://secure.avaaz.org/en/community_petitions/oi_armodies_arhes_na_paroyn_thesi_opos_orizei_o_no_na_apeleytherothoyn_ta_ekthemata_zoa_apo_tis_fatnes_toy_voloy_/details/?fbclid=IwAR0wbXCGlgoEhSXGLOzWlSlW1a5WRywO3O-U-2JK2dd7auIOZNGsGVZVF0w

 

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Αφήστε ένα Σχόλιο