Γνωρίστε ένα γατούλη που έχασε τα ματάκια του αλλά όλοι τον βρίσκουν υπέροχο και μοναδικό

από Μυρτώ Τζώρτζου
Αυτό που λέμε πάντα είναι ότι κανένα ζωάκι δεν είναι άσχημο. Όλα έχουν τη δική τους ομορφιά, τα δικά τους μοναδικά χαρακτηριστικά. Δυστυχώς όμως οι περισσότεροι άνθρωποι, όταν θέλουν να υιοθετήσουν κάποιο, ψάχνουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Τα λιγότερο υιοθετήσιμα, όπως ξέρουμε, είναι τα μαύρα, τα γέρικα και τα ανάπηρα. Δυστυχώς.
Ο γάτος με το όνομα Casper, ράτσας Sphinx (Σφίγγα), είναι ένα από αυτά τα ζωάκια που έχουν κάποιο πρόβλημα. Είναι τυφλός. Όμως αυτό τον έχει κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή στα social media, με πάνω από 82 χιλιάδες fans στο Instagram, που τον βρίσκουν όμορφο, ιδιαίτερο και μοναδικό.
Ο 12χρονος σήμερα γατούλης υιοθετήθηκε όταν ήταν δυο ετών. Όμως κάποια στιγμή, το Νοέμβριο του 2013, έπαθε έλκος του κερατοειδούς στο ένα ματάκι. O γιατρός, όπως θα πει στο TODAY η κηδεμόνας του Kelli, συνέστησε να βγει το μάτι, καθώς ο πόνος ήταν μεγάλος για το ζώο. Πέντε όμως χρόνια μετά έπαθε το ίδιο ακριβώς πράγμα και στο άλλο του ματάκι. Έτσι έπρεπε να βγει και αυτό.
Δυστυχώς τα προβλήματα του Casper δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς το 2019 έπαθε εγκεφαλικό. Όμως ήταν τυχερός γιατί κατάφερε και το ξεπέρασε.
Ο Casper σήμερα ζει ευτυχισμένος. Στο σπίτι του και στη σιγουριά του. Αυτό όμως που πρέπει να πούμε είναι ότι το βασικό ήταν ότι στάθηκε από την αρχή τυχερός. Γιατί οι άνθρωποι δίπλα του δεν τον παράτησαν, δεν τον εγκατέλειψαν σε καταφύγιο, δεν τον αρνήθηκαν. Ήταν δίπλα του σε όλα του τα προβλήματα και έκαναν τα πάντα για να τα καταφέρει. Και το σπουδαιότερο; Τον βλέπουνε πανέμορφο και του το δείχνουν καθημερινά. Με αυτή την ποιότητα ζωής, ο κτηνίατρός του λέει ότι μπορεί να ζήσει πολλά ακόμα χρόνια.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο