Γνωρίστε την 7χρονη που φτιάχνει κοσμήματα, τα πουλάει και δίνει τα χρήματα σε καταφύγιο ζώων

από Μυρτώ Τζώρτζου
κορίτσι, κοσμήματα

Η Stella Puccetti από το Γουέστπορτ του Κονέκτικατ στην Αμερική είναι μόλις 7 ετών, όμως η αγάπη της για τα ζώα είναι τέτοια που κάνει ό,τι μπορεί για να τα βοηθήσει.

Όλα ξεκίνησαν όταν η μικρή έκανε βόλτα σε μια παραλία και είδε πόσο όμορφα κοχύλια βρίσκονταν εκεί. Τότε ήταν που της γεννήθηκε η ιδέα. Σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να κατασκευάζει κοσμήματα και να τα πουλάει. Και τα χρήματα να τα δίνει στο φιλοζωικό οργανισμό BARC-CT που διασώζει ζώα. Πήγε στη μητέρα της και είπε την ιδέα της. Άλλωστε πάντα ήθελε με κάποιον τρόπο να βοηθάει τα ζώα.

Έτσι ξεκίνησε. Έφτιαξε ένα χώρο σαν περίπτερο που θα τοποθετούσε τα κοσμήματα και οι πρώτες της παραγγελίες ήταν σε φίλους και συγγενείς σε όλη τη χώρα.

Τα πρώτα 300 ευρώ συγκεντρώθηκαν και δόθηκαν για τροφές, κουβέρτες και μαξιλάρια για τους σκύλους του καταφυγίου. Η Stella ήταν παραπάνω από χαρούμενη καθώς το όνειρό της γινόταν πραγματικότητα. Ένιωθε ότι κάνει κάτι καλό, ότι βοηθάει σε κάτι το σημαντικό.

Η Jocelyn Baum, μια από τους ανθρώπους που δημιούργησαν την οργάνωση BARC, αναφέρει ότι η οργάνωση έχει σαν σκοπό να βοηθήσει ζώα, κυρίως σκυλάκια, ώστε να βρουν σπίτι. Αρχικά με προσωρινή φιλοξενία και μετά να βρουν ένα μόνιμο σπίτι.

1Οι γονείς της μικρής είναι περήφανοι για όλο αυτό και τη βοηθάνε όπως μπορούν. Η μητέρα της Angela Puccetti θα πει: «Αρχικά η Stella σχεδιάζει σε χαρτί τα σκουλαρίκια. Έχει όλα τα υλικά, χάντρες, κοχύλια και άλλα και με κόλλα χειροτεχνίας και κάποια άλλα εργαλεία τα κατασκευάζει. Είναι πραγματικά υπέροχο να δεις ένα μικρό παιδί να έχει πάρει κάτι τέτοιο πολύ σοβαρά. Και έχουμε εμπνεύσει πολλές οικογένειες στο Κονέκτικατ αλλά και δασκάλους να διδάξουν τα παιδιά τη σημασία της συμπόνιας και της ενσυναίσθησης. Είναι ευθύνη μας να φροντίζουμε όλα τα έμβια όντα».

«Η ενσυναίσθηση ξεκινάει αρχικά από το σπίτι και έπειτα μεταφέρεται στην τάξη και μετά στην πράξη, στην καθημερινή ζωή. Η αξία του να ενθαρρύνεις ένα παιδί να χρησιμοποιεί τη φωνή του για να βοηθήσει άλλους χωρίς φωνή είναι ανεκτίμητη. Είναι ένα μάθημα ζωής που δεν φεύγει ποτέ. Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό όταν ένα μικρό παιδί όπως η Στέλλα εμπνέεται στο όνομα της καλοσύνης να γίνει δημιουργική και να βρει έναν τρόπο να κάνει τη διαφορά με αυτόν τον τρόπο. Παιδιά σαν τη Stella με κάνουν και αισθάνομαι αισιόδοξη για το μέλλον», θα πει η Jocelyn Baum.

Και όσο για τη Stella, η μικρή σκοπεύει να συνεχίσει να φτιάχνει κοσμήματα και να συγκεντρώνει χρήματα για τα ζώα που έχουν ανάγκη. Και θα πει: «Θέλω να συνεχίσω να φτιάχνω αυτά τα σκουλαρίκια μέχρι να αποκτήσω χρήματα για 10 καταφύγια. Ανυπομονώ να δω περισσότερα σκυλιά να βρίσκουν καλές οικογένειες ώστε να ζήσουν ευτυχισμένα. Αυτό είναι το καλύτερο. Να βλέπεις ανθρώπους με τα σκυλιά τους».

 Brian A. Pounds/Hearst Connecticut Media

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο