Γνωρίστε την πιο αναγνωρίσιμη ράτσα γάτας στον κόσμο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Οι γάτες του Σιάμ είναι η πιο δημοφιλής και αναγνωρίσιμη ράτσα γάτας στον κόσμο. Στην αρχή ονομάζονταν ”Βασιλικές” και προέρχονταν από το Σιάμ (Ταΐλάνδη). Το 1884 ο βασιλιάς του Σιάμ χάρισε ένα ζευγάρι τέτοιες γάτες στο Βρετανό πρόξενο της Μπανγκόκ. Εκείνος τις πήρε μαζί του και έτσι έχουμε τις πρώτες Σιαμέζες στην Αγγλία. Άρχισαν μάλιστα να κάνουν την εμφάνισή τους και στην τηλεόραση κυρίως σε σόου με γάτες αλλά και σε Αμερικανικά σόου στις αρχές του 20ου αιώνα.

Οι υπέροχες αυτές γάτες είναι έξυπνες, παιχνιδιάρες και πολύ πιστές. Τους αρέσει να είναι μέρος της ζωής της οικογένειας και να συμμετέχουν σε αυτή. Αναγνωρίζονται από την έντονη αντίθεση στα χρώματά τους (μπεζ σώμα με σκούρα καφέ άκρα), τα αριστοκρατικά κεφάλια τους, τα έντονα γαλάζια μάτια σε αμυγδαλωτό σχήμα και το κοντό μεταξένιο τρίχωμά τους. Τα αφτιά τους είναι μακριά και μυτερά, με φαρδιά βάση. Οι σιαμέζες γάτες είναι πολύ χαριτωμένες, εύκαμπτες και αθλητικές. Τα πίσω πόδια τους είναι πιο ψηλά από τα μπροστινά. Οι πατούσες τους έχουν σχήμα οβάλ. Η ουρά τους είναι μακριά και λεπτή. Μερικές σιαμέζες είναι εξαιρετικά φωνητικές, με μια δυνατή, χαμηλών τόνων φωνής γνωστή ως “Meezer», από την οποία παίρνουν ένα από τα παρατσούκλια τους -που μοιάζουν πολύ με τις φωνές ενός μωρού. Αυτές οι γάτες είναι συνήθως ενεργές και παιχνιδιάρικες, ακόμη και ως ενήλικες, και συχνά φέρονται περισσότερο ως σκυλιά στη συμπεριφορά σε σχέση με άλλες γάτες.
Η γάτα του Σιάμ ή Σιαμέζα γάτα (Ταϊλανδέζικα: วิเชียร มา ศ,) [wí.tɕʰīan.mâːt] που σημαίνει “διαμαντένιο φεγγάρι” και μπορεί να ζήσει μέχρι τα 20. Η σχέση της με άλλα κατοικίδια, τόσο άλλους γάτους και σκύλους, είναι πολύ καλές.

http://ratses.gr/%CE%B3%CE%AC%CF%84%CE%B1/%CE%B3%CE%AC%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B9%CE%AC%CE%BC/%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82

the_siamese_from_lady_and_the_tramp_by_eebeseehc-d5111o2

.03 Along-different-coat-colors-Siamese-cats-have-varying-body cap0132 f35d1ac0e8ae57209a60fdcc7cb95e07 I8defzh Known-having-vivid-blue-eyes-creamy-coat-Siamese-cats-have Known-vocal-abilities-Siamese-cats-make-variety Siamese_Cat Siamese-cats-have-short-silky-hair-requires-little Siamese-kittens-born-white-markings-developing-around-four

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο