Γνωρίστε τον 76χρονο που εδώ και 22 χρόνια φροντίζει τις 70 αδέσποτες γάτες της γειτονιάς του

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ο 76χρονος Willie Ortiz ζει στο Κονέκτικατ των Ηνωμένων Πολιτειών και συλλέγει παλιά μέταλλα από τους δρόμους για να τα πουλήσει και να επιβιώσει. Παρά τα οικονομικά του όμως προβλήματα δεν σκέφτηκε ούτε μια μέρα τα τελευταία 22χρόνια να μην ταϊσει τις περίπου 70 αδέσποτες γατούλες που υπάρχουν στη γειτονιά του.

Βετεράνος του αμερικανικού στρατού και σύζυγος για πάνω από 52 χρόνια, ο Ortiz γυρνάει καθημερινά 16 τετράγωνα στην περιοχή του σπιτιού του για να ταϊσει τα αγαπημένα του τετράποδα. Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο εδώ και 22 χρόνια δεν υπήρξε ούτε ένα βράδυ που να μη τα φροντίσει.

Ο Ortiz, με καταγωγή από το Πουέρτο Ρίκο, ξεκίνησε να φροντίζει τις γάτες το 1995, μετά την τυχαία συνάντησή του με ένα μικρό γατάκι που στην κυριολεξία λιμοκτονούσε. Τότε ήταν η στιγμή που κατάλαβε ότι από εδώ και πέρα αυτή θα ήταν η αποστολή του, να μη αφήσει ποτέ τις γατούλες της γειτονιάς του να πεινάσουν.

Δεν είναι όμως λίγοι εκείνοι που δεν καταλαβαίνουν με τίποτα αυτό που κάνει και του το λένε. “Ο κόσμος με ρωτάει γιατί τα ταϊζω κάθε μέρα ή γιατί τα ταϊζω τόσο πολύ. Και τους λέω. ‘Εσύ δεν τρως κάθε μέρα;’ Δεν τρως 3 γεύματα τη μέρα. Αυτά τρώνε μια φορά. Δεν πρέπει;” θα πει ο ίδιος.

Ο 76χρονος εκτός από το φαγητό, φροντίζει και την υγεία τους καθώς τα περιθάλπτει όταν τα βρίσκει άρρωστα ή χτυπημένα από αυτοκίνητο. Έχει μάλιστα καταφέρει να κάνει και αρκετούς από τη γειτονιά να ενδιαφερθούν για τη στείρωση και την περίθαλψή τους.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο