Γνωρίστε τους μοναδικούς λύκους που κολυμπούν και τρώνε ψάρια

από Μυρτώ Τζώρτζου

Σε όλη την περιοχή της Βρετανικής Κολομβίας, στον άγριο Ειρηνικό Ωκεανό, ζει ένα διαφορετικό είδος λύκου. Είναι οι λύκοι που μπορούν και κολυμπούν στη θάλασσα. Σύμφωνα με τους ειδικούς τα ζώα αυτά έχουν στο DNA τους την επιθυμία και την ικανότητα στο κολύμπι. Πηγαίνουν από νησάκι σε νησάκι και αναζητούν την τροφή τους, που είναι ζώα της θάλασσας. Το 90% αυτών τρέφονται αποκλειστικά με ψάρια.

Οι άνθρωποι συσχετίζουν συνήθως τα γεύματα των λύκων με κρέας, αλλά αυτοί οι τύποι είναι πρακτικά ψαροφάγοι, με το σολομό να αντιπροσωπεύει σχεδόν το ένα τέταρτο της διατροφής τους. Πέρα από αυτό, τρέφονται με φραγκοστάφυλα, αβγά ρέγγας, φώκιες.

Οι λύκοι αυτοί είναι μικρότεροι σε μέγεθος από τους άλλους, σαν γερμανικοί ποιμενικοί, και έχουν διαφορετική συμπεριφορά. Ο Ian McAllister, βραβευμένος φωτογράφος αυτών των ζώων εδώ και δυο δεκαετίες, έχει καταφέρει να τραβήξει υπέροχες και εντυπωσιακές φωτογραφίες.

Βρετανική Κολομβία, Δυτική Επαρχία Καναδά, Ειρηνικός Ωκεανός


All photos ©Ian Mc Allister / Pacific Wild
(Οι φωτογραφίες αυτές είναι από ένα βιβλίο που έχει τον τίτλο “The Sea Wolves, Living Wild in the Great Bear Rainforest”, των Ian Mc Allister και Nicholas Read)

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο