Γρεβενά: Εθελοντές πήγαν στο καταφύγιο να φτιάξουν σπιτάκια και να ετοιμάσουν τα ζώα για το χειμώνα

από Μυρτώ Τζώρτζου
katafigio Grevena

Ο χειμώνας σε πολλά μέρη της Ελλάδας έχει κάνει για τα καλά την εμφάνισή του και όλοι προετοιμαζόμαστε να τον αντιμετωπίσουμε. Οι εθελοντές όμως έχουν και ένα ακόμα πράγμα που πρέπει να φροντίσουν. Τα αδεσποτάκια στο δρόμο αλλά και στα καταφύγια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τα ζώα που βρίσκονται σε καταφύγιο. Κρυώνουν και αυτά όταν οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές.

Οι εθελοντές της Φιλοζωική Ομάδα Γρεβενών έδωσαν αυτές τις μέρες ραντεβού στο καταφύγιο για να αρχίσουν τις ετοιμασίες. Ξέρουμε πόσο σκληρός είναι ο χειμώνας εκεί, με παγωνιές, αέρα και χιόνια.

Και οι εργασίες ξεκίνησαν. Το καταφύγιο φιλοξενεί πάνω από 100 αδέσποτα σκυλάκια. Έτσι είχαν αρκετή δουλειά. Έφτιαξαν σπιτάκια, χώρισαν τους χώρους και έστρωσαν ζεστά στρωσίδια ώστε να είναι υποφερτή η κατάσταση εκεί.

Τα ζώα στα καταφύγια έχουν συχνά πιο πολύ ανάγκη από αυτά του δρόμου, κάτι που στους πολλούς δεν περνάει από το μυαλό. Και αυτό γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα να τρέξουν, να κουνηθούν ώστε να ζεσταθούν. Είναι πολύ περιορισμένα. Και για αυτό θα πρέπει να είναι στα ζεστά.

Οι άνθρωποι της Φιλοζωικής Ομάδας Γρεβενών κάνουν έκκληση για να βρεθούν χαλιά και κουβέρτες για τα ζωάκια του καταφυγίου. Πράγματα που δεν μας χρειάζονται για τα ζώα είναι πολύτιμα. Όποιος έχει κάτι ζεστό και θέλει να το δώσει μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί τους.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο