Σαλαμίνα: Πέθανε τελικά ο σκυλάκος που τον παράτησαν σε ερημιά άρρωστο και χωρίς να μπορεί να περπατήσει

από Μυρτώ Τζώρτζου
άρρωστο σκυλάκι

Τα νέα είναι δυσάρεστα για το άρρωστο σκυλάκι που κάποιοι εγκατέλειψαν πριν από λίγες μέρες σε δάσος στη Σαλαμίνα. Όπως ενημερώνουν οι εθελοντές της Zoofiliki Salaminas | Aiántion το ζώο δεν άντεξε και πέθανε.

Το σκυλάκι παρατήθηκε στο δάσος, στη Φανερωμένη Σαλαμίνας. Η κατάστασή του σόκαρε τους εθελοντές που κλήθηκαν να πάνε στο σημείο να βοηθήσουν καθώς ήταν τόσο άρρωστο που ούτε να περπατήσει δεν μπορούσε. Ήταν αδύνατο να πιστέψει κανείς ότι υπήρξε άνθρωπος που άφησε το ζώο σε τέτοια κατάσταση στην ερημιά.

Το είχαν μεταφέρει σε κτηνιατρείο. Το είπαν Πάμπλο. Η κατάσταση ήταν δύσκολη. Ο αιματοκρίτης σε χαμηλά επίπεδα. Έπρεπε και να αφαιρεθεί τμήμα της ουράς επειδή ήταν εσωτερικά γεμάτη ζωύφια. Το ζώο είχε μυοπάθεια ιδιαίτερα σοβαρή, κάτι που μάλλον την προκάλεσε το καλαζάρ καθώς φαίνεται να ήταν χωρίς θεραπεία. Για 11 μέρες έγινε μια μεγάλη προσπάθεια να γίνει καλύτερα. Και φαινόταν ότι πάει καλύτερα. Και τότε είναι που περιμένεις το θαύμα. Το οποίο δεν έρχεται.

Το ζώο τουλάχιστον πέθανε με ανθρώπους που το φρόντισαν μέχρι την τελευταία στιγμή. Αν μπορεί αυτό να κάνει τα πράγματα λίγο καλύτερα. Αν μπορεί να παρηγορήσει λίγο τους ανθρώπους που το φρόντισαν και το αγάπησαν. Και ότι δεν πέθανε μόνο του στο δρόμο. Ήταν 11 μέρες, τις τελευταίες του, σε ασφαλές περιβάλλον.

Φυσικά παρά τις εκκλήσεις των ανθρώπων εκεί, κανείς δεν θέλησε να μιλήσει, να πει ποιος έκανε αυτή την αποτρόπαια πράξη. Η σιωπή είναι συνενοχή. Το έχουμε πει ξανά αυτό.  Δεν μπορεί σε τέτοια κλειστά μέρη που όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους να μην πήρε κανείς χαμπάρι. Δεν πετάς σαν σκουπίδι μία ψυχή επειδή αρρώστησε.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο