Σαλαμίνα: Εγκατέλειψαν σε δάσος άρρωστο σκυλάκι που ούτε να περπατήσει δεν μπορούσε

από Μυρτώ Τζώρτζου
εγκατάλειψη σκύλου

Για μία άσχημη εγκατάλειψη μαθαίνουμε από τους εθελοντές της Zoofiliki Salaminas | Aiántion, η οποία αφορά ένα πολύ άρρωστο σκυλάκι.

Γιατί μπορεί η κακοποίηση να έγινε κακούργημα, μπορεί να υπάρχει νέος νόμος για τα ζώα συντροφιάς με αυστηρές και συγκεκριμένες ποινές, εκείνοι που θέλουν να κάνουν ό,τι γουστάρουν θα το κάνουν πιστεύοντας ότι πάντοτε θα ξεφεύγουν.

Οι εγκαταλείψεις είναι ένα άλλο πονεμένο κεφάλαιο στο θέμα αδέσποτα στην Ελλάδα. Καθημερινά πετιούνται στο δρόμο αμέτρητα ζώα, μωρά, γέρικα, άρρωστα. Ζώα με αβέβαιο μέλλον. Ή με εντελώς βέβαιο, για να πούμε την αλήθεια.

Ένα τέτοιο είναι και το σκυλάκι που αναφέρουν οι εθελοντές στη Σαλαμίνα.  Το ζώο παρατήθηκε στο δάσος, στη Φανερωμένη Σαλαμίνας. Η κατάστασή του σόκαρε τους εθελοντές που κλήθηκαν να πάνε στο σημείο να βοηθήσουν. Το σκυλάκι, που δεν φέρει τσιπ, ήταν τόσο άρρωστο που ούτε να περπατήσει δεν μπορούσε. Μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο σε άσχημη κατάσταση.

Ποιος μπορεί να έκανε κάτι τέτοιο;

Η Ζωοφιλική Σαλαμίνας κάνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει τι έχει συμβεί να μιλήσει. Όσο τα στόματα δεν ανοίγουν, τόσο θα πετιούνται πλάσματα στους δρόμους. Η σιωπή όμως είναι συνενοχή και αυτό είναι κάτι που θα το λέμε συνέχεια μέχρι να το καταλάβουμε.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

εγκατάλειψη σκύλουεγκατάλειψη σκύλουεγκατάλειψη σκύλουεγκατάλειψη σκύλου

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο