Ηλιούπολη: Διέσωσαν μωρό γατάκι που ήταν μέρες εγκλωβισμένο σε φρεάτιο

από Μυρτώ Τζώρτζου
διάσωση γατιών
Μια ακόμα επιτυχημένη διάσωση είχε η εθελοντική ομάδα Alma Libre – Hellenic Animal Rescue | Athens, η οποία κλήθηκε στην περιοχή της Ηλιούπολης για τη διάσωση δύο μωρών γατιών που είχαν πέσει σε φρεάτιο.
Όπως αναφέρει η ομάδα οι άνθρωποι της περιοχής κάλεσαν τις διάφορες υπηρεσίες αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση. Με μεγάλη προσπάθεια κατάφεραν να σώσουν ένα από αυτά. Τα άλλα είχαν πέσει από το σωλήνα και είχαν χαθεί στα κεντρικά. Για πέντε μέρες τα μωρά ήταν εκεί. Μετά βίας ακουγόταν μια φωνούλα από το βάθος. Ήταν ζήτημα χρόνουν να πεθάνουν.
Έτσι κλήθηκε η ομάδα να βοηθήσει. Στο σημείο πήγε η εθελόντρια Elen Konte μαζί με τον εθελοντή  Σάββα Χαμαμτζη όπου με πολύ μεγάλη προσοχή άνοιξαν το καπάκι κεντρικών του δρόμου και πραγματοποίησαν κάθοδο.
Ο αγωγός ήταν πολύ στενός και το μωράκι ακουγόταν στο βάθος. Δεν ανταποκρινόταν όμως σε κανένα τους κάλεσμα. Έτσι έσπευσαν να ανοίξουν και το δεύτερο καπάκι κεντρικών πιο κάτω στο δρόμο ώστε να κατέβουν από δυο πλευρές προκειμένου να μπλοκάρουν τις διεξοδους διαφυγής του.
Η εθελόντρια έρποντας διέσχισε σαράντα μέτρα τουλάχιστον μέσα στο στενό αγωγό οδηγώντας το ταλαιπωρημένο γατάκι σε κατάλληλο σημείο. Έτσι κατάφεραν να πιάσουν και να το βγάλουν έξω.
Το περίπου τριών εβδομάδων μικρό μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο όπου έλαβε τις πρώτες βοήθειες. Δυστυχώς το δεύτερο αδερφάκι του δεν κατάφεραν να το εντοπίσουν.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο