Σπιτάκια για τις αδέσποτες γατούλες έβαλαν οι άνθρωποι του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Aθηνών

από Μυρτώ Τζώρτζου
αδέσποτες γάτες

Ο χειμώνας για τα αδεσποτάκια είναι η πιο δύσκολη εποχή. Η θερμοκρασία είναι χαμηλή, ο αέρας παγωμένος και συχνά βρέχει. Φυσικά σε πολλά μέρη ρίχνει χιόνι και οι μέρες είναι στην κυριολεξία παγωμένες. Για τις νύχτες δεν συζητάμε. Τα ζώα δεν έχουν μόνο το πρόβλημα της τροφής αλλά και το πού θα μείνουν ώστε να μην είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες.

Οι εθελοντές έχουν ήδη ξεκινήσει να φτιάχνουν και να τοποθετούν σπιτάκια εκεί που σιτίζουν ώστε τα αδεσποτάκια να βρουν ένα κατάλυμα να προστατευτούν όταν έρθουν τα δύσκολα.

Με χαρά λοιπόν είδαμε την ανάρτηση του κ. Δημητρίου Βασιλάκη, ο οποίος μας έδειξε τα υπέροχα πραγματικά σπιτάκια που έχουν τοποθετήσει για τι αδέσποτες γατούλες οι άνθρωποι του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Aθηνών. Σπιτάκια με την κουβερτούλα τους για να είναι ζεστά. Και, όπως θα δούμε στις φωτογραφίες που ακολουθούν, ήδη έχουν εγκατασταθεί μέσα οι πρώτοι ένοικοι.

Επίσης μαθαίνουμε ότι τα γατάκια πρόκειται να στειρωθούν ώστε να μη μεγαλώσει ο αριθμός τους και αρχίσουν τα προβλήματα.

Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για κάτι πρωτόγνωρο καθώς ο τρόπος που αντιμετωπίζονται τα ζώα από τις διάφορες υπηρεσίες δεν είναι και ο καλύτερος.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

stray catstray catstray cat

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο