Παλαιό Φάληρο: Εθελοντές διέσωσαν το γατούλη που έπεσε σε ασβέστη και κινδύνευε από εγκαύματα

από Μυρτώ Τζώρτζου
γάτος ασβέστης

Ένα γατούλη γεμάτο ασβέστες έσωσαν οι εθελοντές της Alma Libre – Hellenic Animal Rescue | Athens, ο οποίος ζούσε τρομαγμένος και με τη ζωή του να κινδυνεύει από αυτό που του είχε συμβεί.

Το ζώο είχε εντοπιστεί στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου και οι εθελοντές της ομάδας Elen Konte και Kostas Garef έσπευσαν να βοηθήσουν καθώς φοβισμένος, όπως ήταν, χανόταν για μέρες στους δρόμους και στις πιλοτές της γειτονιάς που σύχναζε.

Με συντονισμένη προσπάθεια η ομάδα κατάφερε και έπιασε με ασφάλεια τον ταλαίπωρο γατούλη, ο οποίος μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε κρίσιμη κατάσταση στο Κτηνιατρικό Κέντρο Πειραιά όπου παρέμεινε αρκετές μέρες για νοσηλεία. Εκεί έλαβε όλη την απαραίτητη φροντίδα και έκανε θεραπεία γιατί είχε εγκαύματα και κινδύνευε να χάσει και την όρασή του.
Μετά από τη νοσηλεία φιλοξενήθηκε για άλλες λίγες μέρες έχοντας γίνει πλέον ένας υπέροχος γάτος. Και επανεντάχθηκε στο μέρος από όπου τον πήραν.
Η ομάδα τον ονόμασε Δία. Δείτε την ανάρτησή της:
«Ο ατίθασος Δίας, έχοντας ανακάμψει εντελώς, επανεντάχθηκε στην αποικία του πλέον υγιής.
Ευχαριστούμε όλους όσοι βοήθησαν για το θαύμα αυτό, τους περίοικους που νοιάστηκαν και αναζητούσαν το γατούλη για να τον βοηθήσουν, τη φιλοζωική Παλαιού Φαλήρου που μας ενημέρωσε και κινητοποιήθηκε στην ανάγκη, την κλινική του Πειραιά για τη μάχη που έδωσε για εκείνον, καθώς και τον άνθρωπο της οικοδομής που αμέσως όχι μόνο κάλυψε τον ασβέστη όπως έπρεπε αλλά βοήθησε στη συνέχεια και στην κάλυψη της νοσηλείας του Δία.
Όσο για εμάς, η εικόνα του μετά τον αγώνα του αυτό δικαιώνει όλη την κούραση, το τρέξιμο και το μόχθο μας. Η έλευση του Δία ήταν η έλευση ακόμη μιας ελπίδας που δεν έσβησε.»

Πριν από ενάμιση χρόνο οι εθελοντές της Alma Libre είχαν διασώσει ακόμα ένα γατάκι που είχε πέσει σε ασβέστη στην περιοχή της Δάφνης.

Όπως γνωρίζουμε ο ασβέστης είναι εξαιρετικά τοξικός για τα ζώα και η αφαίρεσή του είναι άμεση προτεραιότητα καθώς το ζώο κινδυνεύει να πεθάνει.

Δείτε μερικές από τις πολύ δύσκολες διασώσεις της ομάδας:

Χαλάνδρι: Οι εθελοντές της Alma Libre κατάφεραν και έπιασαν φοβικό γατάκι που ήταν γεμάτο πληγές – Petpet.news

Γλυφάδα: Δύσκολη διάσωση από εθελοντές της Alma Libre μαμάς γάτας και μωρού από υπόνομο (ΕΙΚΟΝΕΣ) 

Εθελοντές της Alma Libre έπιασαν γατάκι που περιφερόταν στη Νίκαια, άρρωστο και με φριχτούς πόνους (εικόνες) – Petpet.news

Οι εθελοντές της Alma Libre έπιασαν τη γατούλα που περιφερόταν στη Νίκαια με σπασμένο ποδαράκι σε σήψη – Petpet.news

Εθελοντές διέσωσαν φοβικό γατούλη που βρισκόταν στο δρόμο, με το ματάκι του να τρέχει αίμα – Petpet.news

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο