Θεσσαλονίκη: Γατάκι ζει σε χωριό που δεν μένει κανείς το χειμώνα- Ψάχνουμε επειγόντως σπίτι

από Μυρτώ Τζώρτζου
γάτα

Ο χειμώνας έρχεται και σε πολλά μέρη της χώρας μας η θερμοκρασία θα πέσει πολύ χαμηλά. Δυστυχώς τα 3 με 4 εκατομμύρια αδεσποτάκια που ζουν έξω θα δοκιμαστούν για άλλη μια φορά. Όταν υπάρχουν άνθρωποι να τα βοηθήσουν, τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που κάποια μέρη είναι αραιοκατοικημένα ή έρημα; Γιατί υπάρχουν χωριά που το χειμώνα έχουν ελάχιστους ή και καθόλου κατοίκους.

Σε ένα τέτοιο χωριό, κοντά στη Θεσσαλονίκη, ζει η γατούλα της φωτογραφίας, η ξεχωριστή αυτή ταρταρουγίτσα. Μια υπέροχη γατούλα 7 μηνών που είναι όμως άτυχη. Ελάχιστο είναι το φαγητό εκεί που βρίσκεται, με αποτέλεσμα να την κυνηγούν τα άλλα ζώα.

Στο χωριό που ζει δεν υπάρχει κανείς καθώς ερημώνει το χειμώνα. Αν τύχει και περάσει κάποια εθελόντρια και δώσει λίγο φαγητό στα ζώα. Και ποιο να πρωτοφάει…

Η μικρή δεν θα προλαβαίνει και θα της κάνουν και επίθεση. Και για να πούμε τα πράγματα όπως είναι τα ζώα αυτά συνήθως δεν βγάζουν χειμώνα. Όποιος ξέρει από χωριά γνωρίζει ότι δύσκολα επιβιώνουν.

Κάνουμε λοιπόν έκκληση να σωθεί η ψυχούλα αυτή. Πρόκειται για ένα πραγματικά υπέροχο και μοναδικό πλασματάκι που είναι για σπίτι μόνο. Η καλύτερη παρέα. Φιλική και τρυφερή, ζει στην αγκαλιά σου και δεν θέλει να φύγει από εκεί. Δεν θα τα καταφέρει μόνη της.

Αν κάποιος πραγματικά θέλει να της δώσει μια δεύτερη ευκαιρία και να ανοίξει το σπίτι του για αυτή, ας μας στείλει μήνυμα.  Ας κάνουμε τα πάντα να μην την αφήσουμε εκεί.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com  

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο