Βρήκε σπίτι ο γατούλης με τα θλιμμένα μάτια που ζούσε σε καταφύγιο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ο γατούλης που βλέπετε στις φωτογραφίες λέγεται Fishtopher. Και είναι γνωστός ως ο γατούλης με τα λυπημένα μάτια.

Ο Fishtopher βρέθηκε αδέσποτος στο δρόμο. Τον μετέφεραν στο καταφύγιο Homeward Bound Pet Adoption Center Inc στο Blackwood του Νιου Τζέρσι. Η συμπεριφορά του ήταν σαν να ζούσε σε σπίτι. Φιλικός, κοινωνικός, χαδιάρης, ένας μοναδικός γατούλης που σιγά σιγά έγινε λυπημένος. Και αυτό γιατί ήθελε συνέχεια παρέα. Ούτε φαγητό δεν έτρωγε αν δεν είχε παρέα. Ήθελε αγκαλιές, παιχνίδια και γενικά να είναι μαζί με ανθρώπους αλλά και άλλα ζώα. Δεν ήθελε να μένει καθόλου μόνος.

Όταν το καταφύγιο έκανε έκκληση για την υιοθεσία του τονίζοντας τα λυπημένα και καταθλιπτικά ματάκια του, μάλλον δεν περίμενε αυτό που θα γίνει. Οι φωτογραφίες του έγιναν αμέσως viral. Ο κόσμος δεν σταματούσε τα likes και να γράφει για αυτόν. Και πολλοί φυσικά ήταν και αυτοί που τον ήθελαν. Ο Fishtopher έγινε σταρ.

Και ήρθαν γρήγορα τα καλά νέα. Ένα ζευγάρι, η 22χρονη Laura Folts και ο 24χρονος Tanner Callahan, από τη Βαλτιμόρη, ταξίδεψε δύο ώρες δρόμο και πήγε στο καταφύγιο. Ήταν ήδη εκεί μία ώρα πριν ανοίξει το καταφύγιο καθώς υπήρχε ουρά. Οι περισσότεροι πήγαιναν για τον Fishtopher. Είχε κλέψει τις καρδιές όλων. Ακόμα και από τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα υπήρξε ενδιαφέρον για αυτόν.

Η υιοθεσία έγινε, το ζευγάρι τον πήρε και ο γατούλης είναι πλέον στο νέο του σπίτι, ήσυχος και ευτυχισμένος. Δυστυχώς στις εξετάσεις που έκανε βγήκε θετικός στον ιό του AIDS αλλά όλα είναι υπό έλεγχο.

Η μαμά του η Laura του έφτιαξε και προφίλ στα social media και, όπως λέει η ίδια, δεν περίμενε να γίνει αυτό που έγινε. Έτσι βρήκε την ευκαιρία με τη δημοφιλία του Fishtopher να ξεκινήσει καμπάνια για υιοθεσίες από τα καταφύγια, για υιοθεσίες ζώων που έχουν ανάγκη. Το καταφύγιο που έμενε μέχρι τώρα ο γατούλης έχει γεμίσει. Η Laura κάνει τα πάντα να αδειάσουν όσα περισσότερα κλουβιά γίνεται.

(Tanner Callahan)

Laura Folts

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο