ΗΣΑΠ, Ηράκλειο: Δείτε την αδέσποτη γατούλα που είναι η μασκότ του σταθμού

από Μυρτώ Τζώρτζου
Γάτα ΗΣΑΠ

Την ώρα που τα αδέσποτα στη χώρα μας διώκονται με μανία από τους περισσότερους χώρους, ακόμα και αν αυτοί είναι εξωτερικοί, υπάρχουν και εκείνοι που τα προστατεύουν και τα φροντίζουν.

Καλό θα ήταν να βρίσκαμε σπίτι σε όλα τα ζώα του δρόμου αλλά αυτό είναι αδύνατον. Στην Ελλάδα μόνο υπάρχουν 3 με 4 εκατομμύρια αδέσποτα και οι γέννες φυσικά συνεχίζονται ανεξέλεγκτα.

Για αυτό το μόνο που μας μένει είναι να τα προστατεύσουμε και να τα φροντίσουμε. Κάτι τέτοιο κάνουν και οι άνθρωποι του ΗΣΑΠ του Ηρακλείου στην Αθήνα. Πηγαίνοντας εκεί θα δείτε το Τζενάκι, την αδέσποτη γλυκιά γατούλα που χρόνια τώρα φροντίζουν.

Η αδέσποτη γατούλα είναι η αγαπημένη όλων και ιδιαίτερα πολυφωτογραφημένη. Είναι η μασκότ του σταθμού. Όπως μαθαίνουμε κάποια στιγμή στο παρελθόν ένας επιβάτης έκανε παράπονα για αυτή και ζήτησε να απομακρυνθεί. Την πήραν αλλά την ξαναέφεραν στο σημείο της. Εξάλλου ο χώρος είναι εξωτερικός και δεν ενοχλεί κανέναν. Στις φωτογραφίες βλέπουμε ότι έχει το σπιτάκι της και φυσικά το φαγάκι της. Μπράβο σε όλους εκεί.

Φωτογραφία: Maria Alexandri

Φωτογραφία: Maria Xanthou

Φωτογραφία: Costis Zouliatis

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο