Παζάρι Σχιστό: Κατασχέθηκαν και θα ελευθερωθούν 360 πουλάκια που τα πουλούσαν παράνομα

από Μυρτώ Τζώρτζου
Σχιστό πουλιά

Η ίδια και η ίδια ιστορία διαδραματίζεται κάθε Κυριακή στο παζάρι του Σχιστού όπου οι παράνομες αγοραπωλησίες πουλιών αλλά και μικρών ζώων δίνουν και παίρνουν. Τα ζώα, εκτός του ότι πωλούνται παράνομα, βασανίζονται μέσα σε άθλια κλουβιά, στριμωγμένα, χωρίς νερό και φαγητό, κάτω από όλες τις καιρικές συνθήκες.

Η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή πηγαίνει κάνει κατασχέσεις και τα ίδια πάλι, σε ένα παράνομο παζάρι που δεν το αγγίζει κανένας.

Έτσι και αυτή την Κυριακή που μας πέρασε, όπως μας ενημερώνει η ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής, η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή έστησε μεγάλη επιχείρηση και έκανε 360 κατασχέσεις. 360 πουλάκια θα ελευθερωθούν από την παράνομη κράτησή τους.

Καρδερίνες, τα περισσότερα, αλλά και ένα σωρό ακόμα είδη, παπαδίτσες, αηδόνια, σκαρθάκια, αμπελουργοί…..θα μείνουν όσο χρειαστεί στην ΑΝΙΜΑ για να αποκτήσουν καλή φυσική κατάσταση και θα απελευθερωθούν, το συντομότερο, εκτός από εκείνα που τέτοιο καιρό έχουν μεταναστεύσει και θα πρέπει να περιμένουν μέχρι την Άνοιξη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι όποιο πουλάκι ή ζώο αρρωστήσει στο παζάρι-αυτό γινόταν κατά κόρον στο παρελθόν-οι παράνομοι πωλητές το πετάνε εκεί στα χωράφια.

👀Δείτε ΕΔΩ την απελευθέρωση των πουλιών

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο