Νάξος: Τον έδεσαν άρρωστο και τον παράτησαν- Τον ανέλαβε η φιλοζωική Νάξου

από Μυρτώ Τζώρτζου
δεμένος σκύλος Νάξος

Ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά και σε κάποια μέρη της χώρας έχει πέσει πολύ η θερμοκρασία. Αυτό όμως δεν αποτρέπει κάποιους να εγκαταλείψουν τα ζώα τους. Αυτά που δεν θέλουν, αυτά που αρρώστησαν, αυτά που τα βαρέθηκαν, που γέρασαν. Και οι εθελοντές είναι πάντα εκεί, δίπλα σε αυτά τα πλάσματα. Και κάνουν τα πάντα για να τα σώσουν.

Κάτι τέτοιο συνέβη και με ένα σκυλάκο στη Νάξο, ο οποίος βρέθηκε δεμένος στην άκρη ενός δρόμου, στο χωριό Γαλανάδο. Ένα πλάσμα πετσί και κόκαλο, να μην έχει δυνάμεις ούτε να περπατήσει. Το ποιος τον έδεσε δεν γνωρίζουν. Αλλά και αυτοί που γνωρίζουν δεν θα μιλήσουν. Έτσι δεν γίνεται πάντα; Μπορεί και να τον εγκατέλειψαν και κάποιος άλλος να τον έδεσε εκεί.

Περνούσε ο κόσμος αλλά κανένας δεν νοιάστηκε. Ήταν για αυτούς αόρατος, φάντασμα. Τον προσπερνούσαν χωρίς δεύτερη ματιά.

Ευτυχώς κάποιος άνθρωπος σταμάτησε. Τον κοίταξε και χωρίς να σκεφτεί δεύτερη φορά, τον έλυσε, τον πήρε στο αυτοκίνητο και τον πήγε στο κτηνιατρείο. Το ζώο γρύλιζε από τους πόνους.

Και εδώ έρχονται οι εθελοντές. Τον Οδυσσέα, έτσι τον είπε ο άνθρωπος που τον βρήκε, τον ανέλαβε η Φιλοζωική Νάξου – Naxos Animal Welfare Society | Náxos

Ο σκυλάκος έχει πολλά θέματα υγείας. Έχει πόνους σε όλο του το σώμα, διογκωμένη σπλήνα, αναιμία, πληγές. Το ζώο αυτό είτε χτυπήθηκε από άνθρωπο, είτε το χτύπησε αυτοκίνητο. Και έναν τεράστιο τρόμο στα μάτια.

Η φιλοζωική της Νάξου αναφέρει:

«Προς το παρόν ο Οδυσσέας πρέπει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του στον άνθρωπο και να αναρρώσει. Αν μπορέσει από όλα όσα κουβαλάει το κορμί του.

Ο Οδυσσέας έχει να δώσει μια μάχη και ελπίζουμε να βγει νικητής.

Ο Οδυσσέας είναι ένα από τα πολλά περιστατικά που αναλαμβάνουμε και με μεγάλο κόστος ιατρικών εξοδων αλλά και χρόνου.

Ο χώρος φιλοξενίας μας είναι υπερπλήρης … Και συντηρείται από λιγοστά χέρια …

Ζητάμε φιλοξενίας ζώων… Υπεύθυνες υιοθεσίες και δωρεές .. βοηθήστε τις ψυχές αυτές με όποιον τρόπο μπορείτε και υποστηριξτε τους λιγοστούς εθελοντές που δουλεύουν 365 ασταμάτητα ….

Οι δωρεές για τον Οδυσσέα είναι εξαιρετικά σημαντικές.

Ευχαριστούμε πολύ

Τράπεζα Πειραιώς
IBAN: GR5901727050005705029040445

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο