Σκυλίτσα που ζει σε καταφύγιο δίνει το ποδαράκι της σε όποιον περνάει από το κλουβί της

από Μυρτώ Τζώρτζου
σκύλος καταφύγιο

Αν μπορούσαμε να φανταστούμε ή να νιώσουμε τη μοναξιά που βιώνουν τα ζωάκια στα καταφύγια, δεν θα αφήναμε κανένα εκεί. Έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη από συντροφιά, από επικοινωνία και ζεστασιά όπως ακριβώς αν ήμασταν εμείς στη θέση τους. Μια σκυλίτσα σε καταφύγιο ζώων στο San Bernardino City Animal Shelter (SBCAS) στην Καλιφόρνια το δείχνει αυτό με πολύ συγκινητικό τρόπο.

Η μόλις ενός έτους Maxine, ένα ημίαιμο γλυκύτατο πλάσμα, πήγε στο καταφύγιο πριν από 2 μήνες. Η οικογένειά της την εγκατέλειψε εκεί επειδή δεν τα πήγαινε καλά με τον άλλο σκύλο του σπιτιού.  Και παρόλο που δεν είναι καιρό εκεί, δείχνει ότι δεν μπορεί με τίποτα να συνηθίσει τη μοναξιά του κλουβιού, ίσως τη χειρότερη μοναξιά που μπορεί να βιώσει ένα πλάσμα. Αυτό το ψυχρό κλουβί που ανοίγει για λίγο και μετά κλείνει ξανά.

Η Maxine έχει την ανάγκη ανθρώπων δίπλα της. Είναι κοινωνική και ανθρωποκεντρική.  Έτσι, όταν περνάει κάποιος από το κλουβί της, εκείνη του δίνει το ποδαράκι της για να τον καλοσωρίσει και να δείξει πόσο θα ήθελε να βγει από εκεί μέσα. Πόσο θα ήθελε να πάει σε σπίτι.

Οι άνθρωποι του καταφυγίου κάνουν έκκληση για υιοθεσίες. Αναφέρουν ότι το καταφύγιο έχει γεμίσει από ζώα και ότι αν κάποιος θέλει να υιοθετήσει κάποιο, δεν θα πληρώσει τίποτα από αυτά που μέχρι τώρα πλήρωναν όσοι έκαναν μια υιοθεσία.

Η Maxine είναι μια υπέροχη σκυλίτσα και ευχόμαστε να βρει γρήγορα το δικό της άνθρωπο.

SAN BERNARDINO CITY ANIMAL SHELTERSAN BERNARDINO CITY ANIMAL SHELTER

The Dodo 

Η έκκληση του καταφυγίου για να υιοθετηθούν ζωάκια

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο