Η φιλοζωική Νάξου διέσωσε δύο σκυλάκια που ήταν μόνιμα δεμένα με αλυσίδες σε παλιό αυτοκίνητο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η μόνιμη αλυσόδεση ζώων, όπως γνωρίζουμε, είναι παθητική κακοποίηση και τιμωρείται από το νόμο καθώς κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται.

Και όμως αυτή η πρακτική συνεχίζει να υπάρχει σε όλα τα μέρη της Ελλάδας. Άνθρωποι, παραβιάζοντας το νόμο, δένουν ζώα, κυρίως σκυλιά, όλη μέρα χωρίς αυτά να μπορούν να κάνουν ακόμα και τα πιο απλά πράγματα, όπως να περπατήσουν και να τρέξουν. Συχνά μάλιστα τα δένουν κάτω από τον ήλιο και τη βροχή χωρίς εκείνα να έχουν κάπου να πάνε να προφυλαχτούν. Για να μη μιλήσουμε για τα βαρελόσκυλα.

Αυτό είναι σκληρό και απάνθρωπο καθώς φυλακίζεις ένα ζώο και δεν το αφήνεις να ζήσει. Γιατί η μόνιμη αλυσόδεση είναι φυλακή.

Ένα τέτοιο περιστατικό εντόπισαν και οι εθελοντές της Φιλοζωικής Νάξου Φιλοζωική Νάξου – Naxos Animal Welfare Society | Náxos, οι οποίοι κάνουν μεγάλο έργο σε ένα νησί που οι παραβάσεις του νόμου σχετικά με τα ζώα είναι αμέτρητες. Στη Νάξο, εκτός από τη μόνιμη αλυσόδεση σκύλων, «ανθεί» και η άθλια και παράνομη φυσικά πρακτική του παστουρώματος των παραγωγικών ζώων, που σημαίνει μόνιμο δέσιμο των ζώων από τα πόδια. Μια πρακτική που λαμβάνει χώρα δεκαετίες στην Ελλάδα και δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι, παρά τους νόμους. Άλλη πονεμένη ιστορία αυτό.

Το συγκεκριμένο περιστατικό, όπως αναφέρουν σε ανάρτησή τους οι εθελοντές, έχει να κάνει με δύο σκυλάκια, τον Έκτορα και την Μπέλα, τα οποία ζούσαν μόνιμα δεμένα, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες, με αλυσίδα σε ένα παλιό αυτοκίνητο.

Στην περίπτωση αυτή τα πράγματα ήταν πιο εύκολα από ό,τι συνήθως καθώς σε συνεννόηση με τον τον άνθρωπο που τα είχε, τα ζώα έφυγαν από εκεί και μεταφέρθηκαν στο χώρο φιλοξενίας της φιλοζωικής. Και, όπως συμφωνήθηκε, δεν θα πάρουν εκεί τη θέση τους άλλα ζώα.

Η φιλοζωική αναφέρει για το περιστατικό:

«Η αλυσόδεση στη Νάξο παραμένει μέχρι και σήμερα κοινή πρακτική για όλα σχεδόν τα ιδιόκτητα σκυλιά.

Ο Έκτορας και η Μπέλα φροντίστηκαν από ακούραστο εθελοντή μας στο μέρος που ήταν για πάνω από 1,5 μήνα έως ότου μεταφερθούν στο χώρο φιλοξενίας μας.

Η συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη ήταν επιτυχής και σαφώς δεν θα μπουν άλλα ζώα στη θέση τους.

Ο Έκτορας και η Μπέλα αναζητούν σπίτι να νιώσουν την αποδοχή και τη συντροφικότητα χωρίς να σέρνουν βαριές αλυσίδες και να κοιμούνται στη βροχή.

Βοηθήστε το έργο μας …. Υιοθετήστε υπεύθυνα, βοηθήστε εθελοντικά, συνεισφέρετε οικονομικά.
Μόνοι μας δεν μπορούμε να συνεχίσουμε.

Paypal

naxos.naws@gmail.com

IBAN: GR5901727050005705029040445

BIC/SWIFT CODE: PIRBGRAAXXX»

Μπείτε στη σελίδα της φιλοζωικής Νάξου και δείτε το έργο των λιγοστών εθελοντών. Δείτε τα αμέτρητα περιστατικά που καθημερινά αναλαμβάνουν και βοηθήστε τους. Βοηθάμε τους εθελοντές να βοηθούν και να διασώζουν ζώα που βρίσκονται σε κίνδυνο.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο