Η Πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ αποφάσισε να απαγορεύσει τα καλλυντικά που έγιναν με πειράματα στα ζώα

από Μυρτώ Τζώρτζου
Ένα ευχάριστο και αισιόδοξο νέο μας έρχεται από την Πολιτεία του Νιου Tζέρσεϊ και πρόκειται για την απαγόρευση καλλυντικών που έχουν δοκιμαστεί στα ζώα.
Σύμφωνα με έναν νέο νόμο που υπογράφηκε από τον κυβερνήτη Phil Murphy, οποιοδήποτε καλλυντικό προϊόν που δοκιμάστηκε σε ζώα, είτε αυτό το τεστ έγινε εντός είτε εκτός πολιτείας, δεν θα μπορεί να πωληθεί στο Νιου Τζέρσεϊ από τον Μάρτιο του 2022.
Η νομοθεσία ήταν μεταξύ των δεκάδων που υπέγραψε ο Murphy τη Δευτέρα, καθώς οι νομοθέτες επέστρεφαν από ένα διάλειμμα πολλών μηνών. Πέρασε ομόφωνα στη Γερουσία και τη Συνέλευση με δικομματική υποστήριξη. Αρκετές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Lush, The Herbs and the Bees, και US Organic Group, υποστήριξαν επίσης το νόμο αυτόν.
Έτσι από την 1η Μαρτίου 2022, η πώληση καλλυντικών προϊόντων που έχουν δοκιμαστεί σε ζώα θα απαγορεύεται, με λίγες εξαιρέσεις, όπως εάν “η δοκιμή σε ζώα απαιτείται από ομοσπονδιακή ή κρατική ρυθμιστική αρχή” ή εάν το “συστατικό που απαιτεί δοκιμή σε ζώα είναι σε ευρεία χρήση και δεν μπορεί να αντικατασταθεί από άλλο συστατικό», σύμφωνα με τη νομοθεσία.
Το Νιου Τζέρσεϊ θα γίνει η όγδοη πολιτεία που θα ψηφίσει τέτοιο νόμο, μετά την Καλιφόρνια, τη Νεβάδα, το Ιλινόις, τη Βιρτζίνια, το Μέριλαντ, το Μέιν και τη Χαβάη. Η Vicki Katrinak, διευθύντρια έρευνας και δοκιμών σε ζώα στην Humane Society of the United States (HSUS), επικρότησε την κίνηση του Νιου Τζέρσεϊ δηλώνοντας: «Με την ψήφιση αυτού του νόμου, το Νιου Τζέρσεϊ αναγνώρισε τη συντριπτική κοινή γνώμη ότι τα ζώα δεν πρέπει να υποφέρουν από τη δοκιμή καλλυντικών προϊόντων ή συστατικών. Με έναν αυξανόμενο αριθμό διαθέσιμων μεθόδων δοκιμών χωρίς ζώα, δεν υπάρχει ηθική δικαιολογία να συνεχίσουμε να τα βλάπτουμε για χάρη του σαμπουάν, της μάσκαρας ή του aftershave».
Η Katrinak συνέχισε να ευχαριστεί τους αυτούς που πήραν την απόφαση, τον γερουσιαστή Τζόζεφ Λαγκάνα και τον βουλευτή Άντονι Βερέλι, «για την αποφασιστικότητά τους σε αυτό το νομοσχέδιο και τον Κυβερνήτη Μέρφι για την υπογραφή αυτής της σημαντικής δικομματικής νομοθεσίας».
Η καθαρή και απαλλαγμένη από σκληρότητα ομορφιά γνώρισε έκρηξη τα τελευταία χρόνια και οι πωλήσεις προϊόντων χωρίς βαναυσότητα αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται την επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με την εταιρεία έρευνας αγοράς Fact.MR.
Πηγή: People.com | Celebrity News, Exclusives, Photos and Videos

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο